Ascultă Radio Antena Satelor Live

O nouă ediție e Festivalului Vinului

O nouă ediție e Festivalului Vinului a fost programată să se desfășoare în primul sfârșit de săptămână din luna noiembrie, la eveniment organizatorii invitând producători de vin din județul Arad și din alte județe din vestul țării și artiști apreciați la nivel național.

26 Octombrie 2018, 15:22

Festivalul Vinului, editia 2018, va avea loc în perioada 2-4 noiembrie, în Parcul Padurice, din spatele Casei de Cultura a Sindicatelor, unde, pe lânga degustari de vinuri si produse specifice unei astfel de sarbatori va fi prezentat si un consistent program artistic cu muzica de petrecere, muzica usoara si muzica populara.

Pe lânga vinuri, participantii la festival vor mai putea sa deguste o gama diversa de brânzeturi dar si produse traditionale specifice judetului Arad.

În cadrul festivalului, într-un cort care va fi amplasat în Parcul Padurice vor avea loc, zilnic, degustari de vinuri si prezentari de produse, la care au fost invitati sa participe somelieri din judetul Arad si din alte judete, dar si reprezentantii cramelor din judetul Arad.

Evenimentele vor fi dedicate reprezentantilor HoReCa dar si publicului.

Totodata, în cele trei zile ale festivalului vor fi organizate spectacole artistice cu muzica de petrecere, muzica lautareasca, muzica usoara si muzica populara invitatii speciali fiind Fanfara Shukar din 10 Prajini, Ellie White, Rona Hartner cu taraful Bucuresti si numerosi solisti de muzica populara din provinciile istorice ale tarii si din judetul Arad.

Festivalul Vinului are ca scop, pe lânga oferirea a trei zile de distractie si voie buna, si promovarea producatorilor de vin din judetul Arad dar si promovarea Aradului ca destinatie turistica, în special a zonelor unde se poate practica turismul viticol.(IOAN SUCIU)

Etichete : festivalul vinului
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism