Ascultă Radio Antena Satelor Live

O nouă ediție e Festivalului Vinului

O nouă ediție e Festivalului Vinului a fost programată să se desfășoare în primul sfârșit de săptămână din luna noiembrie, la eveniment organizatorii invitând producători de vin din județul Arad și din alte județe din vestul țării și artiști apreciați la nivel național.

26 Octombrie 2018, 15:22

Festivalul Vinului, editia 2018, va avea loc în perioada 2-4 noiembrie, în Parcul Padurice, din spatele Casei de Cultura a Sindicatelor, unde, pe lânga degustari de vinuri si produse specifice unei astfel de sarbatori va fi prezentat si un consistent program artistic cu muzica de petrecere, muzica usoara si muzica populara.

Pe lânga vinuri, participantii la festival vor mai putea sa deguste o gama diversa de brânzeturi dar si produse traditionale specifice judetului Arad.

În cadrul festivalului, într-un cort care va fi amplasat în Parcul Padurice vor avea loc, zilnic, degustari de vinuri si prezentari de produse, la care au fost invitati sa participe somelieri din judetul Arad si din alte judete, dar si reprezentantii cramelor din judetul Arad.

Evenimentele vor fi dedicate reprezentantilor HoReCa dar si publicului.

Totodata, în cele trei zile ale festivalului vor fi organizate spectacole artistice cu muzica de petrecere, muzica lautareasca, muzica usoara si muzica populara invitatii speciali fiind Fanfara Shukar din 10 Prajini, Ellie White, Rona Hartner cu taraful Bucuresti si numerosi solisti de muzica populara din provinciile istorice ale tarii si din judetul Arad.

Festivalul Vinului are ca scop, pe lânga oferirea a trei zile de distractie si voie buna, si promovarea producatorilor de vin din judetul Arad dar si promovarea Aradului ca destinatie turistica, în special a zonelor unde se poate practica turismul viticol.(IOAN SUCIU)

Etichete : festivalul vinului
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local