Ascultă Radio Antena Satelor Live

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Foto: pixabay

12 Februarie 2024, 15:54

Ajuns la a cincea ediţie, evenimentul gastronomic, în acest an cu sloganul "śCel mai bun prieten al omului este porcul"ť, are ca scop promovarea produselor autentice tradiţionale din Ardeal, spune organizatorul evenimentului, Zakarias Barna:
"Dacă este februarie, e vreme de o slănină bună, sărată, afumată, maturată bine, cu un pumn de brânză bună, o ceapă dulce şi multă, multă voie bună. Cei interesaţi sunt aşteptaţi la 4 zile de târg gastronomic, cu produse alimentare tradiţionale preparate cu multă migală şi mare pricepere, şi la concursul slăninelor, duminică la prânz, unde se vor juriza şi se vor premia aceste capodopere ale ţăranilor de pe meleagurile noastre".
Organizatorii SlanăFest promit şi în acest an multe surprize culinare, cu produse delicioase precum plăcinta cu slănină, ciocolată cu jumări şi specialităţi din slănină decorate cu foiţă de aur.
"În fiecare an apar şi o serie de produse extrem de creative, făcând deliciul publicului. În ediţiile precedente am avut mozzarella cu slănină, ecler cu cremă de jumări, ciocolată cu praline cu slănină sau specialităţi din slănină decorate cu foiţă de aur. Totul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază al ţăranului transilvănean, ignorat pe nedrept în ultima perioadă", a adăugat Zakarias Barna.
Târgul gastronomic este organizat în parcarea de lângă curtea Bisericii Evanghelice-Lutherane din Braşov, pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 4.

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete