Ascultă Radio Antena Satelor Live

Penne gratinate cu andive

Dacă nu mai aveți idei cu privire la întocmirea unui meniu gustos pe bază de retete romanesti, noi vă prezentăm astăzi o rețetă din bucătăria internațională, care se prepară rapid şi va încânta papilele gustative.

08 Decembrie 2015, 04:23


În ziua de azi i se spune „comfort food”. Eu i-aş spune mâncare care cam îngraşă… dar nu foarte tare şi oricum, merită! În acest scop am combinat:

250 grame penne integrale
2 andive
1 lămâie
50 grame şunculiţă sărată


3 linguri de pesmet
100 grame parmezan
100 grame alune sau arahide
1 linguriţă zahăr brun

Pennele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet:) – în jur de 5 minute, dacă ne plac mai al dente, 8-10 minute, dacă ne plac mai moi.

Cât timp se lasă pastele la scurs, se taie andivele în lungime şi apoi încă o dată pe jumătate şi se călesc puţin într-o tigaie cu ulei de măsline, coaja rasă şi zeama de lămâie şi linguriţa de zahăr brun, pentru a scăpa de amăreală.

Pe ultima sută de metri, alături de andive vor ateriza şi bucăţelele de şunculiţă sărată şi uscată (prosciutto sau muşchi file afumat sau muşchi ţărănesc afumat sau ceva similar).

Într-un vas mare termorezistent şi bine uns se „aruncă” amestecul de mai sus combinat cu pastele şi cu 50 de grame de parmezan, iar deasupra se presară 50 de grame parmezan plus cele trei linguri de pesmet plus cele 100 de grame de alune măcinate în râşniţa de cafea.

Se da totul la cuptor până când toppingul, adică maglavaisul de deasupra se rumeneşte, iar parmezanul începe să se topească-deci nu mai mult de 5-10 minute, poate chiar mai puţin, depinde de puterea cuptorului.

Sursa: rador.ro

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism