Ascultă Radio Antena Satelor Live

Penne gratinate cu andive

Dacă nu mai aveți idei cu privire la întocmirea unui meniu gustos pe bază de retete romanesti, noi vă prezentăm astăzi o rețetă din bucătăria internațională, care se prepară rapid şi va încânta papilele gustative.

08 Decembrie 2015, 04:23


În ziua de azi i se spune „comfort food”. Eu i-aş spune mâncare care cam îngraşă… dar nu foarte tare şi oricum, merită! În acest scop am combinat:

250 grame penne integrale
2 andive
1 lămâie
50 grame şunculiţă sărată


3 linguri de pesmet
100 grame parmezan
100 grame alune sau arahide
1 linguriţă zahăr brun

Pennele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet:) – în jur de 5 minute, dacă ne plac mai al dente, 8-10 minute, dacă ne plac mai moi.

Cât timp se lasă pastele la scurs, se taie andivele în lungime şi apoi încă o dată pe jumătate şi se călesc puţin într-o tigaie cu ulei de măsline, coaja rasă şi zeama de lămâie şi linguriţa de zahăr brun, pentru a scăpa de amăreală.

Pe ultima sută de metri, alături de andive vor ateriza şi bucăţelele de şunculiţă sărată şi uscată (prosciutto sau muşchi file afumat sau muşchi ţărănesc afumat sau ceva similar).

Într-un vas mare termorezistent şi bine uns se „aruncă” amestecul de mai sus combinat cu pastele şi cu 50 de grame de parmezan, iar deasupra se presară 50 de grame parmezan plus cele trei linguri de pesmet plus cele 100 de grame de alune măcinate în râşniţa de cafea.

Se da totul la cuptor până când toppingul, adică maglavaisul de deasupra se rumeneşte, iar parmezanul începe să se topească-deci nu mai mult de 5-10 minute, poate chiar mai puţin, depinde de puterea cuptorului.

Sursa: rador.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras