Ascultă Radio Antena Satelor Live

Penne gratinate cu andive

Dacă nu mai aveți idei cu privire la întocmirea unui meniu gustos pe bază de retete romanesti, noi vă prezentăm astăzi o rețetă din bucătăria internațională, care se prepară rapid şi va încânta papilele gustative.

08 Decembrie 2015, 04:23


În ziua de azi i se spune „comfort food”. Eu i-aş spune mâncare care cam îngraşă… dar nu foarte tare şi oricum, merită! În acest scop am combinat:

250 grame penne integrale
2 andive
1 lămâie
50 grame şunculiţă sărată


3 linguri de pesmet
100 grame parmezan
100 grame alune sau arahide
1 linguriţă zahăr brun

Pennele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet:) – în jur de 5 minute, dacă ne plac mai al dente, 8-10 minute, dacă ne plac mai moi.

Cât timp se lasă pastele la scurs, se taie andivele în lungime şi apoi încă o dată pe jumătate şi se călesc puţin într-o tigaie cu ulei de măsline, coaja rasă şi zeama de lămâie şi linguriţa de zahăr brun, pentru a scăpa de amăreală.

Pe ultima sută de metri, alături de andive vor ateriza şi bucăţelele de şunculiţă sărată şi uscată (prosciutto sau muşchi file afumat sau muşchi ţărănesc afumat sau ceva similar).

Într-un vas mare termorezistent şi bine uns se „aruncă” amestecul de mai sus combinat cu pastele şi cu 50 de grame de parmezan, iar deasupra se presară 50 de grame parmezan plus cele trei linguri de pesmet plus cele 100 de grame de alune măcinate în râşniţa de cafea.

Se da totul la cuptor până când toppingul, adică maglavaisul de deasupra se rumeneşte, iar parmezanul începe să se topească-deci nu mai mult de 5-10 minute, poate chiar mai puţin, depinde de puterea cuptorului.

Sursa: rador.ro

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea