Ascultă Radio Antena Satelor Live

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1 picior de miel (1,5 până la 2 kg), 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper proaspăt măcinat.

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Foto: Pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 27 Aprilie 2024, 13:37

Preparare: Porniți cuptorul la 180°C. Decojiți cartofii și folosiți o mandolină sau un robot de bucătărie pentru a-i tăia în felii de aproximativ 5 mm grosime. Întindeți-le pe un prosop de bucătărie curat.
Decojiți și tocați 2 căței de usturoi, mărunțiți cimbrul și rozmarinul și puneți-i peste cartofi. Se amestecă cu mâinile.
Întindeți cartofii într-un vas mare. Se toarnă deasupra bulionul și se dau la cuptor timp de 1 oră.
Decojiți ceilalți 4 căței de usturoi, tăiați-i în sferturi și înfigeți cățeii de usturoi în piciorul de miel. Ungeți cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper. Apoi înfășurați-l în folie alimentară.
După ce cartofii au fiert timp de o oră, creșteți temperatura cuptorului la 221°C.
Îndepărtați folia alimentară de pe piciorul de miel. Așezați-l deasupra cartofilor. Gătiți timp de 15 minute pe kilogram pentru un picior de miel roz și 10 minute dacă îl doriți în sânge.
Întoarceți-l la jumătatea gătirii.
Când piciorul este fiert, acoperiți-l cu folie de aluminiu, opriți cuptorul și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
Se servește piciorul boulangère în farfuria sa. Sau tăiați-l în felii și aranjați-l pe un platou sau pe farfurii calde.

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local