Ascultă Radio Antena Satelor Live

Piept de pui umplut cu jambon şi caşcaval

Timp de preparare: 30 de minute

10 Septembrie 2015, 06:26

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, fără piele, caşcaval 250 g, 4 felii jambon afumat, 4 frunze ceapă verde, piper măcinat, chilli cu sare de mare, verdeţuri italiene, 1-2 cenguţe de cimbrişor, 1-2 crenguţe de rozmarin

1. Desfacem pieptul de pui în două şi batem fiecare parte pentru a o întinde, apoi condimentăm cu piper, chilli şi verdeţuri italiene. Presărăm pe toată suprafaţa ceapă tocată mărunt.

2. Aşezăm pe fiecare felie de piept câte o felie de caşcaval, apoi aşezăm deasupra feliiile de jambon.

3. Rulăm strâns pieptul de pui şi îl prindem cu scobitori cât mai bine ca să nu iasă caşcavalul. Condimentăm din nou.

4. Încingem într-o tigaie două linguri de ulei şi punem rulourile de pui. Adăugăm în tigaie şi cimbrişorul şi rozmarinul. Tragem pieptul la tigaie la foc mediu, pe toate părţile, până se rumeneşte uşor, aproximativ 15-20 min. Trebuie să fie uşor crocant la exterior şi moale şi suculent în interior. Dacă îl lăsaţi prea mult va deveni fad.

5. Scoatem pieptul din tigaie şi îl lăsăm câteva minute să îşi lase sucul şi să se întrepătrundă aromele. Tăiem felii cu un cuţit bine ascuţit.

Sursa: monitorulbt.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras