Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prăjitură Pavlova cu fructe de pădure

Prăjitura Pavlova cu fructe de pădure este un desert delicat, făcut pe bază de bezea, care este crocantă la exterior, dar moale și pufoasă la interior.

02 Octombrie 2015, 06:05


Reteta de mai jos este pentru o prajitura mare, ce poate fi folosita pe post de tort. Secretul unei prajituri Pavlova reusite? Blatul de bezea trebuie copt la foc cat mai mic.

Ingrediente

8 albusuri, 550 g de zahar, doua linguri de amidon de porumb, un litru de smantana pentru frisca, fructe de padure proaspete.

Bate albusurile. De indata ce incep sa se intareasca, adauga, treptat, 450 g de zahar. Dupa ce tot zaharaul a fost incorporat si s-a topit, adauga amidonul si mai mixeaza cateva secunde.

Pune hartie de copt pe cea mai intinsa tava pe care o ai. Intinde bezeaua in doua discuri de 25-30 cm sau intr-un singur disc mare. Coace blaturile de bezea in cuptorul preincalzit la 120 de grade si lasa in jur de o ora si jumatate, chiar mai mult daca ai intins un singur blat. Stinge cuptorul, dar lasa bezeaua la interior sa se usuce cu usa deschisa.

Bate frisca si cand incepe sa se intareasca incorporeaza 100 g de zahar.

Lipeste blaturile intre ele cu frisca si presara fructe intre ele sau, daca ai un singur blat, pune toata frisca deasupra si garniseste cu fructe de padure.

Sursa: curademiere.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras