Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prăjitură Pavlova cu fructe de pădure

Prăjitura Pavlova cu fructe de pădure este un desert delicat, făcut pe bază de bezea, care este crocantă la exterior, dar moale și pufoasă la interior.

02 Octombrie 2015, 06:05


Reteta de mai jos este pentru o prajitura mare, ce poate fi folosita pe post de tort. Secretul unei prajituri Pavlova reusite? Blatul de bezea trebuie copt la foc cat mai mic.

Ingrediente

8 albusuri, 550 g de zahar, doua linguri de amidon de porumb, un litru de smantana pentru frisca, fructe de padure proaspete.

Bate albusurile. De indata ce incep sa se intareasca, adauga, treptat, 450 g de zahar. Dupa ce tot zaharaul a fost incorporat si s-a topit, adauga amidonul si mai mixeaza cateva secunde.

Pune hartie de copt pe cea mai intinsa tava pe care o ai. Intinde bezeaua in doua discuri de 25-30 cm sau intr-un singur disc mare. Coace blaturile de bezea in cuptorul preincalzit la 120 de grade si lasa in jur de o ora si jumatate, chiar mai mult daca ai intins un singur blat. Stinge cuptorul, dar lasa bezeaua la interior sa se usuce cu usa deschisa.

Bate frisca si cand incepe sa se intareasca incorporeaza 100 g de zahar.

Lipeste blaturile intre ele cu frisca si presara fructe intre ele sau, daca ai un singur blat, pune toata frisca deasupra si garniseste cu fructe de padure.

Sursa: curademiere.ro

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea