Ascultă Radio Antena Satelor Live

România nu are niciun sortiment de brânză în top 78 mondial

Cei mai buni la acest capitol sunt norvegienii, spaniolii, francezii şi englezii. În top se mai situează producătorii din Italia sau din Statele Unite ale Americii.

06 Decembrie 2018, 08:52

Timp de mai mult de trei decenii, premiile World Cheese Awards, reunesc cele mai gustoase branduri de brânzeturi din lume, comercianţii cu amănuntul, cumpărătorii şi consumatorii.

Ediţia din 2018 a avut loc în noiembrie, în Bergen, Norvegia.

3.472 de sortimente de brânză din toate colţurile lumii au fost testate de un grup internaţional format din 230 de experţi din 29 de ţări, potrivit abc.es.

România a avut un singur sortiment în concurs, intitulat „Fermented sheep cheese Tierra de Valcea medium maturation“, care a fost premiat cu bronz la una dintre cele peste 100 de secţiuni ale concursului.

Câştigătorul absolut a celei de-a 31- ediţii a World Cheese Awards a fost un produs norvegian numit „Fanaost”.

Spaniolii au numai puţin de 15 sortimente în top 78.

Campionul Suprem - Fanaost, Ostegården, Fana, Norvegia - inventată de doar 15 luni, această brânză de tip Gouda are o textură cristalină, dulceaţă delicată şi finisaj lung.

Brânza norvegiană, Fanaost, nu a trebuit să „călătorească” departe pentru a fi numită cea mai bună din lume în timpul Premiilor World Cheese Awards pentru că evenimentul a avut loc chiar în Bergen, Norvegia.

Nu este prima dată când brânzeturile norvegiene se clasează atât de sus în acest clasament atât de râvnit de producătorii locali.

În timpul Cupei Mondiale, în 2016, producătorul local Tingvollost a câştigat medalia de aur cu o brânză albastră.

În 2017 Cornish Kern, o brânză tare, din lapte de vacă, din sud-vestul Angliei a fost aleasă cea mai bună din lume de către un juriu alcătuit din jurnalişti, producători şi alţi experţi.

Specialitatea este produsă de Lynher Dairies, este maturată 16 luni şi este derivată din Gouda. A fost descrisă de specialişti ca fiind untoasă, cu note de caramel şi o savoare profundă.

Sursa: adevarul.ro
Sursa Foto : adevarul.ro

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina