Ascultă Radio Antena Satelor Live

România nu are niciun sortiment de brânză în top 78 mondial

Cei mai buni la acest capitol sunt norvegienii, spaniolii, francezii şi englezii. În top se mai situează producătorii din Italia sau din Statele Unite ale Americii.

06 Decembrie 2018, 08:52

Timp de mai mult de trei decenii, premiile World Cheese Awards, reunesc cele mai gustoase branduri de brânzeturi din lume, comercianţii cu amănuntul, cumpărătorii şi consumatorii.

Ediţia din 2018 a avut loc în noiembrie, în Bergen, Norvegia.

3.472 de sortimente de brânză din toate colţurile lumii au fost testate de un grup internaţional format din 230 de experţi din 29 de ţări, potrivit abc.es.

România a avut un singur sortiment în concurs, intitulat „Fermented sheep cheese Tierra de Valcea medium maturation“, care a fost premiat cu bronz la una dintre cele peste 100 de secţiuni ale concursului.

Câştigătorul absolut a celei de-a 31- ediţii a World Cheese Awards a fost un produs norvegian numit „Fanaost”.

Spaniolii au numai puţin de 15 sortimente în top 78.

Campionul Suprem - Fanaost, Ostegården, Fana, Norvegia - inventată de doar 15 luni, această brânză de tip Gouda are o textură cristalină, dulceaţă delicată şi finisaj lung.

Brânza norvegiană, Fanaost, nu a trebuit să „călătorească” departe pentru a fi numită cea mai bună din lume în timpul Premiilor World Cheese Awards pentru că evenimentul a avut loc chiar în Bergen, Norvegia.

Nu este prima dată când brânzeturile norvegiene se clasează atât de sus în acest clasament atât de râvnit de producătorii locali.

În timpul Cupei Mondiale, în 2016, producătorul local Tingvollost a câştigat medalia de aur cu o brânză albastră.

În 2017 Cornish Kern, o brânză tare, din lapte de vacă, din sud-vestul Angliei a fost aleasă cea mai bună din lume de către un juriu alcătuit din jurnalişti, producători şi alţi experţi.

Specialitatea este produsă de Lynher Dairies, este maturată 16 luni şi este derivată din Gouda. A fost descrisă de specialişti ca fiind untoasă, cu note de caramel şi o savoare profundă.

Sursa: adevarul.ro
Sursa Foto : adevarul.ro

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
"Saraigli" ca-n insula Thassos
Gastronomie 16 Iunie 2023, 23:35

"Saraigli" ca-n insula Thassos

“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...

"Saraigli" ca-n insula Thassos
Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Gastronomie 15 Iunie 2023, 22:07

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Gastronomie 14 Iunie 2023, 23:39

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol

Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar
Gastronomie 04 Iunie 2023, 23:43

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar

În veacul al X-lea, călătorul arab Fadlana consemna în notele sale de călătorie că bulgarii aveau pe masa lor tot felul de...

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar
Despre bucătăria medievală germană
Gastronomie 03 Iunie 2023, 23:46

Despre bucătăria medievală germană

Mi-au atras atenţia nu demult două cărţi de bucate, publicate în condiţii grafice excelente, cu inserturi de imagini pe...

Despre bucătăria medievală germană