Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tartă cu struguri

Nu putem lăsa să treacă toamna fără să preparăm și ceva bun care să aibă struguri.

05 Noiembrie 2015, 05:44

De exemplu, o tartă, pentru care nici nu avem nevoie de cantități prea mari de ingrediente:

Blatul:

100 grame făină

2 gălbenușuri

40 grame zahăr

50 grame unt

Un praf de sare

Crema:

150 grame zahăr

2 ouă

100 grame unt

1 lămâie

200 grame struguri – aproximativ, cât să acopere suprafața tartei

Blatul se prepară astfel: untul se amestecă bine cu zahărul, se adaugă gălbenușurile și praful de sare și la final făina. Se frământă până când se obține o minge elastică. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Se unge un vas de jena cu unt și se presară cu pesmet. Se întinde blatul rece pe fundul vasului și se înțeapă din loc în loc cu furculița, pentru a nu se ridica în timpul coacerii. Se dă la foc mediu, pentru început, pentru aproximativ 10 minute, până începe să se rumenească.

Se prepară crema: untul și zahărul se amestecă cu cele două ouă bătute bine și cu coaja rasă și zeama de lămâie.

După ce au trecut cele 10 minute, se toarnă crema deasupra și se mai dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când crema s-a închegat.

După ce am scos tarta din cuptor, se pun deasupra strugurii și se lasă la răcit.

Sursa: rador.ro

Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”