Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tartă cu struguri

Nu putem lăsa să treacă toamna fără să preparăm și ceva bun care să aibă struguri.

05 Noiembrie 2015, 05:44

De exemplu, o tartă, pentru care nici nu avem nevoie de cantități prea mari de ingrediente:

Blatul:

100 grame făină

2 gălbenușuri

40 grame zahăr

50 grame unt

Un praf de sare

Crema:

150 grame zahăr

2 ouă

100 grame unt

1 lămâie

200 grame struguri – aproximativ, cât să acopere suprafața tartei

Blatul se prepară astfel: untul se amestecă bine cu zahărul, se adaugă gălbenușurile și praful de sare și la final făina. Se frământă până când se obține o minge elastică. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Se unge un vas de jena cu unt și se presară cu pesmet. Se întinde blatul rece pe fundul vasului și se înțeapă din loc în loc cu furculița, pentru a nu se ridica în timpul coacerii. Se dă la foc mediu, pentru început, pentru aproximativ 10 minute, până începe să se rumenească.

Se prepară crema: untul și zahărul se amestecă cu cele două ouă bătute bine și cu coaja rasă și zeama de lămâie.

După ce au trecut cele 10 minute, se toarnă crema deasupra și se mai dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când crema s-a închegat.

După ce am scos tarta din cuptor, se pun deasupra strugurii și se lasă la răcit.

Sursa: rador.ro

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea