Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tartă cu struguri

Nu putem lăsa să treacă toamna fără să preparăm și ceva bun care să aibă struguri.

05 Noiembrie 2015, 05:44

De exemplu, o tartă, pentru care nici nu avem nevoie de cantități prea mari de ingrediente:

Blatul:

100 grame făină

2 gălbenușuri

40 grame zahăr

50 grame unt

Un praf de sare

Crema:

150 grame zahăr

2 ouă

100 grame unt

1 lămâie

200 grame struguri – aproximativ, cât să acopere suprafața tartei

Blatul se prepară astfel: untul se amestecă bine cu zahărul, se adaugă gălbenușurile și praful de sare și la final făina. Se frământă până când se obține o minge elastică. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Se unge un vas de jena cu unt și se presară cu pesmet. Se întinde blatul rece pe fundul vasului și se înțeapă din loc în loc cu furculița, pentru a nu se ridica în timpul coacerii. Se dă la foc mediu, pentru început, pentru aproximativ 10 minute, până începe să se rumenească.

Se prepară crema: untul și zahărul se amestecă cu cele două ouă bătute bine și cu coaja rasă și zeama de lămâie.

După ce au trecut cele 10 minute, se toarnă crema deasupra și se mai dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când crema s-a închegat.

După ce am scos tarta din cuptor, se pun deasupra strugurii și se lasă la răcit.

Sursa: rador.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras