Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort cu mere și migdale, rețetă fără gluten

Când vrei să prepari un desert delicios, poți face un tort cu blat pufos, chiar și fără a folosi făină sau unt.

23 Octombrie 2015, 04:41


Faina se inlocuieste cu migdale macinate, untul cu un strop de ulei vegetal. Merele ofera acel gust deosebit, iar reteta se prepara usor si rapid, fiind potrivita daca urmezi un regim alimentar fara gluten.


Ingrediente piure de mere

3 mere mari (soiul Braeburn, de preferinta), o lingura suc de lamaie, doua lingurite de zahar

Ingrediente blat

8 oua mari, 325 g migdale macinate, 275 g zahar, o lingura suc de lamaie, 50 g fulgi de migdale, o lingurita zahar pudra (pentru decor)

Pentru inceput, prepara piureul de mere. Curata fructele de coaja si taie-le in bucati. Pune-le intr-o cratita cu o lingura de suc de lamaie, proaspat stors. Adauga zaharul, acopera cu un capac si lasa la foc mic timp de 10 minute sau pana cand merele devin foarte moi.

Foloseste o lingura de lemn sau o furculita pentru a zdrobi merele si lasa-le la racit.

Intre timp, preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o forma de tort, unge cu putin ulei vegetal, acopera cu hartie de copt.

Transfera piureul de mere intr-un robot de bucatarie, sparge deasupra ouale, adauga migdalele macinate, zaharul si sucul de lamaie. Poti cumpara la pachet migdale macinate sau le poti zdrobi in blender inainte. Pulseaza pana cand obtii o consistenta omogena, apoi toarna aluatul format, folosind o spatula, in forma de tort.

Presara deasupra fulgi de migdale si lasa la copt timp de 45 de minute. Verifica dupa 35 de minute, temperatura cuptorului poate varia si se poate sa fie gata mai devreme sau din contra, poate fi nevoie sa lasi mai mult.

Tortul cu mere si migdale se consuma cald, dar este bun si cand se raceste. Poti decora cu zahar pudra, pentru un aspect deosebit.

Sursa: curademiere.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras