Ce alimente ar pune nutriționiștii în coșurile de cumpărături după Sărbători
După piftie, cârnaţi şi salate cu multe sosuri, rafturile frigiderelor ar trebuie să se umple, cel puțin pentru câteva zile cu fructe și legume, lactate, apă și chiar ceaiuri, spun nutriționiștii.
07 Ianuarie 2016, 05:56
Legume, lactate și multe fructe. Sunt primele alimente pe care nutriționiștii le-ar pune în coșul de cumpărături după redeschiderea hypermarketurilor. Bucatele cu multe grăsimi din aceast perioadă au solicitat la maximum organismul, spun specialiștii.
„Ce aș vrea să nu văd în primul rând ar fi produse de patiserie, ronțăieli sărate, sticks-uri, chipsuri nu au ce să caute, în schimb ce mi-ar plăcea să văd? Cât mai multe alimente aproape de natural. Lactatele aș vrea să le văd în coș, ouăle, apă pe cât posibil și nu sucuri”, spune Adrian Copcea, medic primar nutritionist, diabetolog.
Mulţi români nu se gândesc la dietă tocmai acum, în perioada sărbătorilor. Alţii, însă, sunt mai atenţi cu sănătatea lor.
„După atâtea grăsimi și mâncăruri cumpărăm fructe”, afirmă o femeie.