Diete sănătoase. Cum să slăbeşti sănătos şi eficient în trei etape cu regimul Spark
Această dietă este concepută, încercată şi verificată de una dintre persoanele care a avut probleme cu silueta, Chris Downie (cunoscut şi sub numele de “omul Spark”). După multe încercări nereuşite de a scăpa de kilogramele acumulate, acesta a reuşit să slăbească şi să îşi recâştige încrederea în propriile puteri, urmând acest regim alimentar, care ulterior, datorită eficienţei sale, a primit recunoaştere internaţională.
21 Februarie 2016, 08:44
Este una dintre dietele sănătoase, care dă rezultate după numai 28 de zile şi îţi oferă premisele schimbării totale a stilului de viaţă. Mai mult decât atât, acest regim te ajută să elimini surplusul de greutate fără a te infometa şi a-ţi pune în pericol sănătatea.
Dieta Spark presupune consumul a 1500 de calorii pe zi, împărţite în 3 mese principale şi 2 gustări. În linii mari, dieta Spark încurajează consumul de grăsimi şi proteine în cantităţti moderate, recomandând, în schimb, o alimentaţie bogată în carbohidraţi sănătoşi. De asemenea, acest regim alimentar evidenţiază o serie de „superalimente”, care ar trebui consumate la fiecare masă pentru aportul lor preţios de substanţe nutritive, între care se înscriu merele, migdalele, fructele de pădure, broccoli, usturoiul, ceapa, tonul şi carnea de curcan.
Pe lângă adoptarea unui regim alimentar echilibrat şi sănătos, dieta Spark susţine şi practicarea constantă a exerciţiilor fizice.
Programul de slăbire iniţiat de Chris Downie este împărţit în trei etape, fiecare etapă îndreptându-se spre atingerea unui scop distinct, vizând alimentaţia, nivelul de activitate fizică şi motivaţia.
Prima etapă îţi dezvăluie o serie de tehnici care să te ajute să obţii greutatea dorită, precum controlul porţiilor, consumul unei cantităţi generoase de apă şi practicarea regulată a exerciţiilor fizice preferate.
A doua etapă îţi arată cum să îţi menţii motivaţia pe termen lung şi face tranziţia de la dietă la integrarea noilor obiceiuri în stilul de viaţă.
Ultima etapă este cea în care excesul ponderal a primit “lovitura de graţie”. Acum putem fi în măsură să îi ajutăm şi pe cei din jurul nostru să atingă greutatea pe care şi-o doresc.
Meniu orientativ pentru o zi:
Micul dejun: o ceaşcă de lapte fără grăsimi, o cană de cafea decofeinizată, o treime de ceaşcă de ovăz, o jumătate de pară proaspată şi 5 alune.
Gustare: un măr
Prânzul: 115 grame piept de curcan, o jumătate de ceaşcă de piure de cartofi, un sfert de ceaşcă de porumb dulce, 55 grame caşcaval slab fără grăsimi, o lingură de margarină (nesărată), 2 felii de pepene galben şi o ceaşcă de ceai (pe bază de plante).
Gustare: 2 ouă fierte (tari) şi o cană de castravete feliat.
Cina: 170 grame peşte, o chiflă din grâu, 2 linguri de broccoli, o jumătate de ceaşcă de caşcaval (slab, fără grăsimi), o lingură de ulei de măsline şi un măr mic.