Lucruri care se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la pâine
Toată lumea este îngrozită de carbohidrați. De aceea, pâinea este eliminată.
06 August 2015, 04:42
Exista un trend pe care toate femeile se simt aproape obligate sa il respecte, si anume eliminarea din alimentatia lor obisnuita nu numai a painii, dar si a celorlalte produse, cum ar fi: pastele, produsele de patiserie, covrigii etc, pentru a le inlocui cu cele din faina integrala sau neagra.
Si aceste tipuri de faina tot carbohidrati sunt, insa consumul lor este mai benefic pentru organism. Dar ce se intampla cand renunti la paine?
Slabiti!
E minunat! La prima vedere este o superb! Sa slabesti numai renuntand la paine? Pare prea simplu… dar nu este! Cele care au facut acest lucru au observat cum slabesc rapid, fara prea mult efort, dar ceea ce nu stiu este ca nu pierd din grasime, ci doar apa.
Fiecare gram de carbohidrati stocheaza un volum de trei sau patru ori mai mare de apa, asa ca, odata ce “taiati” alimentele bogate in carbohidrati, apa este eliminata si slabirea se produce ca prin minune!
Faceti febra! “Febra carbohidratilor”, desigur!
Carbohidratii sunt principala sursa de energie a creierului. Atunci cand renuntati la ei, creierul vostru nu mai are ce consuma ca pana atunci, mai ales ca si rezervele de glicogen au de suferit.
Efectele sunt extrem de neplacute si deloc dorite: greata, ameteala, insomnie, halena (respiratie urat mirositoare), oboseala, slabiciune, iar creierul vostru se va simti incetosat. Va fi ca si cand ati avea febra. Deloc convenabil, nu-i asa?
Apar poftele!
Carbohidratii rafinati cresc si reduc brusc nivelul de zahar din sange, iar aceasta conduce la activarea centrilor din creier care sunt responsabili cu poftele. Ceea ce recomanda insa cerealele integrale este capacitatea acestora de a nu genera astfel de reactii ale organismului, ele mentinand un nivel moderat al zaharurilor in sange.
Riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare
Depinde la ce fel de carbohidrati renuntati! Astfel, daca nu mai consumati carbohidrati rafinati, atunci reduceti in mod direct si nivelul acidului palmitoleic, care poate genera, la un nivel crescut, boli ale inimii si diabet de tip II. Pe de alta parte, cerealele integrale si alimentele produse pe baza lor, pot reduce riscul acestor afectiuni.