Ouă de prepeliță: Sănătate la superlativ
Ouăle de prepeliță sunt extrem de bogate în vitamine și minerale iar un consum regulat poate fi o metodă preventivă împotriva unei game largi de afecțiuni.
04 Martie 2016, 06:35
Ouale de prepelita au capacitatea de a intari sistemul imunitar si a sustine buna functionare a creierului (memorie, stabilizarea sistemului nervos). Pentru cei ce sufera de anemie, nivelul de hemoglobina, de calciu si de fosfor cresc, in timp ce toxinele din organism sunt eliminate.
O cura cu oua de prepelita poate deveni un tratament adjuvant in caz de tuberculoza, ulcer, astm, bronsita, pietre la rinichi sau chiar diabet. In ciuda dimensiunii, valoarea nutritionala este tripla fata de cea a oualor de gaina.
Doar cateva cifre informative: ouale de prepelita contin 13% proteine, comparativ cu 11% la cele de gaina; ouale de prepelita contin vitaminele A, C si B1 in cantitati mari, dar si minerale esentiale. In plus, ouale de prepelita ofera de 5 ori mai mult fier si potasiu decat ouale de gaina, dar nu cauzeaza o reactie alergica sau diateza alergica.
De fapt, proteina ovomucoida poate chiar preveni alergiile.
Oua de prepelita pentru vedere
Nivelul mare de vitamina A inseamna ca un consum regulat de oua de prepelita poate proteja sanatatea ochilor. Activitatea antioxidanta reduce degenerarea maculara si previne dezvoltarea cataractei. Asadar, vederea ramane clara chiar si odata cu inaintarea in varsta.