10 alimente pe care să le consumi pentru a avea unghii frumoase
Casante, moi, despicate, prea scurte... Oricare ar fi problema, nu vă faceți griji: unghiile nu sunt o cauză pierdută. De obicei este suficient să fii atent la dieta ta pentru a le restabili vigoarea. Iată care sunt alimentele care fac posibilă găsirea unghiilor frumoase.

07 Octombrie 2020, 19:43
10 alimente pentru a avea unghii frumoase
Un avantaj incontestabil de farmec atunci când au reușit să beneficieze de o manichiură, unghiile nu sunt doar o armă de seducție. Acestea protejează pielea vârfurilor degetelor, care este deosebit de subțire în această locație. Și nu trebuie să uităm că pot fi folosite și pentru autoapărare (zgâriere)! Acordarea atenției asupra dietei este una dintre cele mai bune modalități de a avea grijă de unghiile tale.
Cum cresc unghiile?
La fel ca părul, unghiile sunt în mare parte din keratină. Locul de producție al acestei proteine se află în matrice (situată deasupra ultimei falange). Dacă unghiile cresc continuu, procesul este destul de lent. Unghiile cresc aproximativ 3 milimetri pe lună. Astfel, durează aproape 6 luni pentru a se recupera complet. Cele ale picioarelor au o dezvoltare și mai lentă: 1,5 mm pe lună.
Pe de altă parte, unghiile mâinii dominante tind să crească puțin mai repede. Potrivit experților, acest fenomen poate fi explicat destul de simplu. Degetele acestui membru se mișcă mai mult, circulația sângelui - încărcată cu substanțe nutritive - este deci mai importantă. Astfel „mai bine hrănite”, unghiile celei mai folosite mâini cresc mai repede.
Unghii: deficiențe îngrijorătoare
Unghia este una dintre cele mai dure părți ale corpului. Pentru a fi sănătos, are nevoie de mulți nutrienți. Așadar, defectele pe care le observați acolo sunt deseori indicative ale deficiențelor din corp.
Dacă aveți unghiile moi, este foarte posibil să le lipsească sulf, un element important în duritatea unghiilor. Dacă sunt fragile, se poate datora deficitului de fier și vitamina B.
Unghiile despicate, pe de altă parte, ar putea indica o deficiență de zinc.
Pe de altă parte, trebuie să scăpați de o idee obișnuită: petele albe, uneori prezente pe unghii, nu indică lipsa de calciu. Unghia a suferit pur și simplu traume, cum ar fi ciupirea sau zgârierea.
Foto: Pixabay