Ascultă Radio Antena Satelor Live

Primul caz de COVID-19 la o căprioară, identificat în statul american Ohio

Guvernul Statelor Unite a anunţat, vineri, că a fost confirmat primul caz din lume de COVID-19 la o căprioară, fapt ce extinde lista animalelor despre care se cunoaşte că au contractat virusul.

Primul caz de COVID-19 la o căprioară, identificat în statul american Ohio

30 August 2021, 05:33

Departamentul american pentru Agricultură (USDA) a raportat infecţii cu SARS-CoV-2 - virusul ce cauzează COVID-19 - la căprioare sălbatice cu coadă albă, din statul Ohio, potrivit unui comunicat. Nu au fost raportate simptome ale infectării, la căprioare, potrivit USDA.

„Nu cunoaştem modul în care a fost expusă căprioara la SARS-CoV-2”, afirmă purtătoarea de cuvânt a USDA, Lyndsay Cole, într-un email transmis agenţiei Reuters.

„Este posibil să fi fost expusă prin intermediul oamenilor, al mediului, al altor căprioare sau al altor specii de animale”. Anterior, USDA a raportat cazuri de COVID-19 în rândul mai multor specii de animale, precum câini, pisici, tigri, lei, leoparzi de zăpadă, vidre, gorile şi nurci. La nivel mondial, cele mai multe infectări la animale au fost identificate la specii care au avut contact apropiat cu persoane bolnave de COVID-19, potrivit USDA.

RADOR

Foto: Pixabay

Etichete : covid19
Viitorul zootehniei românești: Inovație, sustenabilitate și unitate
Interviuri si reportaje 28 Noiembrie 2024, 11:00

Viitorul zootehniei românești: Inovație, sustenabilitate și unitate

În cadrul emisiunii „Viața la țară”, realizată de Tatiana Mircea, Gheorghe Vaida, inspector de specialitate la Academia de...

Viitorul zootehniei românești: Inovație, sustenabilitate și unitate
Fermierii români învață cum să economisească și să crească profitul
Interviuri si reportaje 25 Noiembrie 2024, 13:14

Fermierii români învață cum să economisească și să crească profitul

Într-un context agricol tot mai dificil, utilizarea fertilizanților în România a scăzut semnificativ în 2024, semn al...

Fermierii români învață cum să economisească și să crească profitul
Criza apei în Europa, soluția poate veni prin agricultură sustenabilă și reconstrucția ecologică
Interviuri si reportaje 13 Noiembrie 2024, 13:02

Criza apei în Europa, soluția poate veni prin agricultură sustenabilă și reconstrucția ecologică

Un raport recent al Agenției Europene de Mediu ridică o problemă stringentă, anume, resursele de apă ale Europei sunt grav...

Criza apei în Europa, soluția poate veni prin agricultură sustenabilă și reconstrucția ecologică
Brânzeturi de artizanat din lapte de capră la Fermele Cojocaru, o tradiție nobilă în inima județului Prahova
Interviuri si reportaje 12 Noiembrie 2024, 11:40

Brânzeturi de artizanat din lapte de capră la Fermele Cojocaru, o tradiție nobilă în inima județului Prahova

În comuna Balta Doamnei, satul Lacul Turcului, județul Prahova, Ovidiu Cojocaru și soția sa au construit, cu multă muncă și...

Brânzeturi de artizanat din lapte de capră la Fermele Cojocaru, o tradiție nobilă în inima județului Prahova
Dezvoltarea regiunilor montane din România, între depopulare și speranța reîntoarcerii românilor acasă
Interviuri si reportaje 07 Noiembrie 2024, 12:19

Dezvoltarea regiunilor montane din România, între depopulare și speranța reîntoarcerii românilor acasă

În cadrul emisiunii „Viața la țară”, realizată de Violeta Anghel, vicepreședintele Euro-Montana, Radu-Adrian Rey, a adus în...

Dezvoltarea regiunilor montane din România, între depopulare și speranța reîntoarcerii românilor acasă
Plantațiile de aluni, o afacere în creștere pentru fermierii români. De la provocările agriculturii ecologice la produsele gourmet
Interviuri si reportaje 06 Noiembrie 2024, 09:31

Plantațiile de aluni, o afacere în creștere pentru fermierii români. De la provocările agriculturii ecologice la produsele gourmet

În ultimii ani, plantațiile de alun au devenit tot mai atractive pentru fermierii români, aducând câștiguri semnificative...

Plantațiile de aluni, o afacere în creștere pentru fermierii români. De la provocările agriculturii ecologice la produsele gourmet
Vivien Farcaș, tânăra fermieră din Bihor care conduce o fermă modernă și inspiră o nouă generație de agricultori
Interviuri si reportaje 04 Noiembrie 2024, 16:31

Vivien Farcaș, tânăra fermieră din Bihor care conduce o fermă modernă și inspiră o nouă generație de agricultori

La doar 23 de ani, Vivien Farcaș din Salonta, județul Bihor, este un exemplu viu al faptului că agricultura modernă poate fi...

Vivien Farcaș, tânăra fermieră din Bihor care conduce o fermă modernă și inspiră o nouă generație de agricultori
Răzvan Dumitrașcu, tânărul fermier din Craiova: „Agricultura este mai mult decât un job, este o pasiune”
Interviuri si reportaje 22 Octombrie 2024, 14:06

Răzvan Dumitrașcu, tânărul fermier din Craiova: „Agricultura este mai mult decât un job, este o pasiune”

Intr-o lume în care tot mai mulți tineri aleg să părăsească țara sau să se mute în marile orașe pentru a-și găsi un trai mai...

Răzvan Dumitrașcu, tânărul fermier din Craiova: „Agricultura este mai mult decât un job, este o pasiune”