Ascultă Radio Antena Satelor Live

„Plăcintă-ntinsă ca pă la noi”, în Tabăra Căsoaia

Complexul turistic din munții Zarandului, renumit pentru aerul puternic ozonat combinat cu frumusețea peisajului, găzduiește duminică, 16 septembrie, începând cu ora 11:00, un eveniment deosebit: atelierul de gastronomie tradițională "Plăcintă-ntinsă ca pă la noi".

14 Septembrie 2018, 19:41

Activitățile gastronomice sunt însoțite de o serie de manifestări culturale: expoziții de pictură, artizanat, prezentări de carte, un atelier culinar și un spectacol folcloric susținut de Grupul "Sânzienele" și Ansamblul "Busuiocul".
În cadrul atelierului de gastronomie tradițională, femeile din Căsoaia îi vor învăța pe copiii prezenți la eveniment cum să prepare delicioasele și tradiționalele plăcinte întinse.
Artizanat și pictură vor expune: Virginia Linul (expoziție de artizanat bistrițeano-năsăudean), Gheorghe Oprea din Agrișu Mare și Ioan Cociuba din Tîrnova.
Vor susţine prezentări şi lectură de carte: Părintele Giani Achim ("Prezentarea istoricului locului, tradiției, obiceiului si artei populare specifice satului Dud, comuna Tîrnova"), prof. Marius Kramer (Prezentarea cărții "Tîrnova, comuna de la Poalele Highişului"), prof. Onisim Botezatu ("Lectură de carte"), Florin Roman ("O filă de istorie centenară"), Emilia Pîncotan ("Vers și spiritualitate").
De asemenea, Nadia și Cornel Urian, împreună cu S.C. Artă si Tradiţii - Virginia Linul, vor aduce pe meleagurile arădene mesajul lor din ținuturile bistrițene și năsăudene, în care tradiția și arta populară fac cinste culturii poporului român din cele mai străvechi timpuri.
Organizatorii manifestării sunt: Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Primăria Târnova și Asociația ,"Cartea, izvor de cultură".

RADOR

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local