Ascultă Radio Antena Satelor Live

„Plăcintă-ntinsă ca pă la noi”, în Tabăra Căsoaia

Complexul turistic din munții Zarandului, renumit pentru aerul puternic ozonat combinat cu frumusețea peisajului, găzduiește duminică, 16 septembrie, începând cu ora 11:00, un eveniment deosebit: atelierul de gastronomie tradițională "Plăcintă-ntinsă ca pă la noi".

14 Septembrie 2018, 19:41

Activitățile gastronomice sunt însoțite de o serie de manifestări culturale: expoziții de pictură, artizanat, prezentări de carte, un atelier culinar și un spectacol folcloric susținut de Grupul "Sânzienele" și Ansamblul "Busuiocul".
În cadrul atelierului de gastronomie tradițională, femeile din Căsoaia îi vor învăța pe copiii prezenți la eveniment cum să prepare delicioasele și tradiționalele plăcinte întinse.
Artizanat și pictură vor expune: Virginia Linul (expoziție de artizanat bistrițeano-năsăudean), Gheorghe Oprea din Agrișu Mare și Ioan Cociuba din Tîrnova.
Vor susţine prezentări şi lectură de carte: Părintele Giani Achim ("Prezentarea istoricului locului, tradiției, obiceiului si artei populare specifice satului Dud, comuna Tîrnova"), prof. Marius Kramer (Prezentarea cărții "Tîrnova, comuna de la Poalele Highişului"), prof. Onisim Botezatu ("Lectură de carte"), Florin Roman ("O filă de istorie centenară"), Emilia Pîncotan ("Vers și spiritualitate").
De asemenea, Nadia și Cornel Urian, împreună cu S.C. Artă si Tradiţii - Virginia Linul, vor aduce pe meleagurile arădene mesajul lor din ținuturile bistrițene și năsăudene, în care tradiția și arta populară fac cinste culturii poporului român din cele mai străvechi timpuri.
Organizatorii manifestării sunt: Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Primăria Târnova și Asociația ,"Cartea, izvor de cultură".

RADOR

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO