Ascultă Radio Antena Satelor Live

Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Șnitelul de ciuperci este rețetă simplă, rapidă și gustoasă, iar astăzi, vă propunem să încercați varianta lui Radu Anton Roman.

26 Iunie 2017, 09:56


Am asezat odata, pe acelasi platou, micile secrete fierbinti ale apusului nostru - snitelul de varza si de ciuperci - cu gaselnitele sudiste - snitelul de vinete si de dovlecei.

Am pus de o mamaliga fiarta-n lapte si am adus cascaval afumat de la Bradet, branza la cosulet de la Campulung si pastrav la harzob de la Carlibaba.

Am potrivit si o Feteasca Alba de la Aiud, suava si zvelta dar cu fibra (Dumnezeu ne daruieste cu miracole chiar si atunci cand il tradam). Mi-am invitat apoi cativa amici haladuind o vreme prin Romania, pe la diverse firme si ambasade.

Mi-a mers buhul in tot Bucurestiul ca sunt vrajitor.

Ingrediente Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

1 kg ciuperci cu palarie mare
2 linguri de faina
2 oua
sare, piper, dupa gust
untdelemn pentru prajit
1 legatura de marar

MOD PREPARARE Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Se rupe piciorul ciupercilor

Ciupercile se spala bine, se usuca, se presara cu sare si piper

Se toaca pasta piciorusele

Se bat ouale cu faina si pasta de ciuperci

Se trec palariile prin ou, se pun la prajit in untdelemn incins cu tuguiala in sus

Cand s-au rumenit se intorc, restul de umplutura se toarna in scobitura ca-ntr-o farfurioara

Se acopera, se prajesc la foc foarte mic

Se ofera fierbinti, cu marar tocat

Taina: Vinul alb si sec se bea glacial de rece („Asta-i taina!?“ striga careva din sala), iar cel alb si demisec, demidulce, dulce, licoros, lesinat si diabetic, care cum ii place.

Afla alte retete pe Bucataria lui Radu.

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
"Saraigli" ca-n insula Thassos
Gastronomie 16 Iunie 2023, 23:35

"Saraigli" ca-n insula Thassos

“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...

"Saraigli" ca-n insula Thassos
Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Gastronomie 15 Iunie 2023, 22:07

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Gastronomie 14 Iunie 2023, 23:39

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol

Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar
Gastronomie 04 Iunie 2023, 23:43

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar

În veacul al X-lea, călătorul arab Fadlana consemna în notele sale de călătorie că bulgarii aveau pe masa lor tot felul de...

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar