Ascultă Radio Antena Satelor Live

Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Șnitelul de ciuperci este rețetă simplă, rapidă și gustoasă, iar astăzi, vă propunem să încercați varianta lui Radu Anton Roman.

26 Iunie 2017, 09:56


Am asezat odata, pe acelasi platou, micile secrete fierbinti ale apusului nostru - snitelul de varza si de ciuperci - cu gaselnitele sudiste - snitelul de vinete si de dovlecei.

Am pus de o mamaliga fiarta-n lapte si am adus cascaval afumat de la Bradet, branza la cosulet de la Campulung si pastrav la harzob de la Carlibaba.

Am potrivit si o Feteasca Alba de la Aiud, suava si zvelta dar cu fibra (Dumnezeu ne daruieste cu miracole chiar si atunci cand il tradam). Mi-am invitat apoi cativa amici haladuind o vreme prin Romania, pe la diverse firme si ambasade.

Mi-a mers buhul in tot Bucurestiul ca sunt vrajitor.

Ingrediente Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

1 kg ciuperci cu palarie mare
2 linguri de faina
2 oua
sare, piper, dupa gust
untdelemn pentru prajit
1 legatura de marar

MOD PREPARARE Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Se rupe piciorul ciupercilor

Ciupercile se spala bine, se usuca, se presara cu sare si piper

Se toaca pasta piciorusele

Se bat ouale cu faina si pasta de ciuperci

Se trec palariile prin ou, se pun la prajit in untdelemn incins cu tuguiala in sus

Cand s-au rumenit se intorc, restul de umplutura se toarna in scobitura ca-ntr-o farfurioara

Se acopera, se prajesc la foc foarte mic

Se ofera fierbinti, cu marar tocat

Taina: Vinul alb si sec se bea glacial de rece („Asta-i taina!?“ striga careva din sala), iar cel alb si demisec, demidulce, dulce, licoros, lesinat si diabetic, care cum ii place.

Afla alte retete pe Bucataria lui Radu.

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi
Gastronomie 10 Iunie 2024, 10:03

Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi

Carot cake, lime pavlova, chipsuri de mămăligă cu sos birria, cozonac red şi prăjitura fantezie, frigărui de creveţi cu sos...

Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi
Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte