Ascultă Radio Antena Satelor Live

Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Șnitelul de ciuperci este rețetă simplă, rapidă și gustoasă, iar astăzi, vă propunem să încercați varianta lui Radu Anton Roman.

26 Iunie 2017, 09:56


Am asezat odata, pe acelasi platou, micile secrete fierbinti ale apusului nostru - snitelul de varza si de ciuperci - cu gaselnitele sudiste - snitelul de vinete si de dovlecei.

Am pus de o mamaliga fiarta-n lapte si am adus cascaval afumat de la Bradet, branza la cosulet de la Campulung si pastrav la harzob de la Carlibaba.

Am potrivit si o Feteasca Alba de la Aiud, suava si zvelta dar cu fibra (Dumnezeu ne daruieste cu miracole chiar si atunci cand il tradam). Mi-am invitat apoi cativa amici haladuind o vreme prin Romania, pe la diverse firme si ambasade.

Mi-a mers buhul in tot Bucurestiul ca sunt vrajitor.

Ingrediente Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

1 kg ciuperci cu palarie mare
2 linguri de faina
2 oua
sare, piper, dupa gust
untdelemn pentru prajit
1 legatura de marar

MOD PREPARARE Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Se rupe piciorul ciupercilor

Ciupercile se spala bine, se usuca, se presara cu sare si piper

Se toaca pasta piciorusele

Se bat ouale cu faina si pasta de ciuperci

Se trec palariile prin ou, se pun la prajit in untdelemn incins cu tuguiala in sus

Cand s-au rumenit se intorc, restul de umplutura se toarna in scobitura ca-ntr-o farfurioara

Se acopera, se prajesc la foc foarte mic

Se ofera fierbinti, cu marar tocat

Taina: Vinul alb si sec se bea glacial de rece („Asta-i taina!?“ striga careva din sala), iar cel alb si demisec, demidulce, dulce, licoros, lesinat si diabetic, care cum ii place.

Afla alte retete pe Bucataria lui Radu.

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina