-

Rețeta zilei: Ciorbă ardelenească de pui

În Transilvania tuturor posibilităților... culinare, amestecul de etnii a dus și la o gastronomie bogată și interesantă, cu influențe neașteptate. Așa cum este și această ciorbă de pui, cu adevărat delicioasă.

Ingrediente: un pui de 1 kg, 200 g mix de rădăcinoase (păstârnac, rădăcină de pătrunjel, morcov), 50 g țelină, 2 ardei verzi, 2 cepe, 2 roșii, 250 g varză, 400 g cartofi, 2 linguri ulei, piper, paprika (pulbere sau fulgi), tarhon, sare, oțet (sau zeamă de lămâie ori moare de varză); pentru găluște: făină, sare, apă.
Preparare: Se rumenește ceapa (tăiată peștișori) în ulei, se presară paprika,n apoi se adaugă puiul (porționat), rădăcinoasele (date pe răzătoarea mare), varza tăiată în fâșii, ardeii și roșiile tăiate mărunt și se diluează cu 1,5 litri apă. Se lasă la fiert. Când carnea și legumele sunt pe jumatate gata, adăugați și cartofii tăiați cubulețe. Se pune sare și se fierbe până se înmoaie toate. Se acrește această ciorbă cu oțet sau cu oțetul de la tarhon, dar la fel de bine se poate acri cu moare de varză ori cu lămâie. Se servește cu „csipetke” (mici găluște din aluat de făină și apă, fierte aparte și adăugate apoi în ciorbă către sfârșitul fierberii).

Text și rețetă: Simona Lazăr

Foto: Pixabay

Citește aici mai multe rețete tradiționale românești

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept