Ascultă Radio Antena Satelor Live

Borș de crap, rețetă mănăstirească

Prin mănăstirile nemțene se obișnuiește a se găti această rețetă de borș de crap, care se servește nu doar în zilele de dezlegare la pește, ci și la marile sărbători religioase.

Borș de crap, rețetă mănăstirească
Foto: pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 29 Iunie 2023, 23:03

INGREDIENTE: un kg crap, un litru de apa, 500 gr bors, doua cepe, o radacina patrunjel, doi ardei grasi, doua-trei rosii sau un pahar de suc de rosii, un pastarnac, sare, piper, leustean, patrunjel, doua linguri orez.

PREPARARE: Se curata pestele, se spala bine si se sareaza. Se curata ceapa si se taie marunt, dupa care se asaza la foc cu apa. Cand incepe sa clocoteasca, se pune zarzavatul curatat, taiat si orezul. Dupa ce zarzavatul si orezul sunt bine fierte, se adauga pestele. Cand ciorba incepe sa clocoteasca, se pune borsul fiert, separat si spumat, si rosiile fara pielite si samburi, taiate felii. Se potriveste de acru si de sare si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Dupa 10-15 minute se incearca daca pestele este fiert. Cand este gata se presara leustean si patrunjel si se mai lasa 5 minute.

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Reteta zilei 23 Decembrie 2023, 11:17

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Rețetă măcelărească, de Ignat
Reteta zilei 20 Decembrie 2023, 11:40

Rețetă măcelărească, de Ignat

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...

Rețetă măcelărească, de Ignat
Rețetă rapidă de turtă dulce
Reteta zilei 18 Decembrie 2023, 15:19

Rețetă rapidă de turtă dulce

Într-o cratiță, se amestecă 120 g de zahăr de trestie ușor, 330 ml de lapte vegetal și 80 g de miere lichidă.

Rețetă rapidă de turtă dulce
Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Reteta zilei 15 Decembrie 2023, 15:06

Tartă rustică cu mentă și ghimbir

Ingrediente: pentru aluat: 50 g polenta, 130 g făină de grâu T80, ½ linguriță de sare, 5 linguri de ulei de măsline, 55 ml...

Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Reteta zilei 14 Decembrie 2023, 15:14

Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie

Ingrediente: 6 pere, 7 cm de ghimbir proaspăt, 100 g de zahăr din trestie de zahăr, 12 felii mici de turtă dulce, 250 g de...

Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Salată de iarnă
Reteta zilei 30 Noiembrie 2023, 20:35

Salată de iarnă

V-ați întrebat vreodată cum puteți prepara o salată mai... deosebită... care să aducă cu ea savoarea inconfundabilă a iernii?...

Salată de iarnă
Rețeta zilei - Borș de pește
Reteta zilei 29 Noiembrie 2023, 21:00

Rețeta zilei - Borș de pește

A început de aproape două săptămâni postul Crăciunului și mâine credincioșii au parte de cea de a doua dezlegare la pește,...

Rețeta zilei - Borș de pește
Rețeta zilei - Crochete de carne
Reteta zilei 26 Noiembrie 2023, 20:40

Rețeta zilei - Crochete de carne

Pregătite din carne slabă - de pasăre sau de vită - aceste crochete pot fi aduse pe masă atât ca antreu, cât și ca fel...

Rețeta zilei - Crochete de carne