Ascultă Radio Antena Satelor Live

Budincă de spanac (rețetă de post)

A trecut si echinoctiul de primavara (cu eclipsa lui de soare cu tot), zilele se tot lungesc si, o data cu vremea calda, inverzesc gradinile. Sunt pline pietele de trufandale, iar spanacul e intaiul intre aceste ingrediente pline de viata si de virtuti sanatoase.

23 Martie 2015, 06:33

Ai trebuință de: un kilogram de spanac, câțiva căței de usturoi, 50 g margarină, o lingură de făină, două linguri de bulion, pesmetsare, piper, facultativ: zeamă de lămâie.

Se curăță spanacul, se spală bine și se fierbe cu puțină sare, în zeama pe care o lasă el. Se scurge (se va păstra zeama) și se toacă ușor cu o lingură de lemn (nu se folosește metal). Separat se călesc câțiva căței de usturoi în 25 g margarină, se adaugă făina și bulionul și se stinge repede cu zeama rămasă de la spanac. Se adaugă spanacul tocat și se amestecă ușor cu lingura de lemn, până începe să clocotească. Se condimentează cu sre și piper, cine vrea poate adăuga și zeamă de lămâie. Se tapetează un vas termorezistent cu margrină și pesmet, se toarnă compoziția deasupra și se dă la cuptor pentru o jumătate de oră. Este excelentă dacă se aduce la masă caldă.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 28 Aprilie 2024, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Reteta zilei 26 Aprilie 2024, 18:51

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește

Duminica Floriilor este ultima dintre (puținele) „dezlegări la pește” pe care creștinul practicant le are în acest post al...

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
Reteta zilei 01 Martie 2024, 11:26

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare

Ați dori să mâncați anghinare? Iată ce trebuie să știți despre gătitul și prepararea acestei legume cu puține calorii, bogată...

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)
Reteta zilei 27 Ianuarie 2024, 06:48

3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)

Inca din primele carti de bucate care apar in Romania secolului al XIX-lea, gasim retete care folosesc drept ingredient...

3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)
Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Reteta zilei 07 Ianuarie 2024, 09:16

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul

Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan...

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Reteta zilei 06 Ianuarie 2024, 08:42

Pâinea de Bobotează și tradiția ei

Boboteaza este ultimul eveniment important care încheie Sărbătorile de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului...

Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Reteta zilei 23 Decembrie 2023, 11:17

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Rețetă măcelărească, de Ignat
Reteta zilei 20 Decembrie 2023, 11:40

Rețetă măcelărească, de Ignat

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...

Rețetă măcelărească, de Ignat