Ciorbă dunăreană de pește
Ingrediente: 200 g morcovi, două cepe roşii, doi dovlecei, 700 g peşte mic, un crap, un ardei gras, două linguri cu ulei de floarea-soarelui, o legătură de pătrunjel, un ardei iute, 300 ml borş, două roşii, sare, piper, mălai, pâine, usturoi.
Articol de Simona Lazăr, 26 Octombrie 2023, 07:25
Mod de preparare: Curățați cepele de foi, le spălați şi le tăiați rondele. Spălați dovleceii, tăiați-i rondele, presărați-i cu sare, amestecați-i şi puneți-i într-o strecurătoare. Într-o crăticioară, încingeți uleiul de floarea-soarelui, puneți ceapa, căliți cinci minute, apoi adăugați morcovii. Căliți totul zece minute, apoi turnați compozițaia într-o oală în care fierb doi litri de apă. Condimentați şi lăsați la fiert 15 minute. Adăugați dovleceii, ardeiul gras tăiat julien sau cuburi, fierbeți încă zece minute, apoi adăugați peştele curăţat şi spălat (și peștele mic, și crapul – care trebuie să fie de mărime potrivită și se taie în cotlete). Când pește este aproape fiert, turnați borşul, presărați câteva cozi de pătrunjel tocate mărunt, roşiile date prin răzătoare şi fierbeți totul la foc mediu zece minute. Verificați de gust, adăugați ardeiul iute, pătrunjelul tocat şi luați de pe foc. Se serveşte fierbinte, cu mămăligă sau crutoane de pâine aromate cu usturoi.