Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ciorbă dunăreană de pește

Ingrediente: 200 g morcovi, două cepe roşii, doi dovlecei, 700 g peşte mic, un crap, un ardei gras, două linguri cu ulei de floarea-soarelui, o legătură de pătrunjel, un ardei iute, 300 ml borş, două roşii, sare, piper, mălai, pâine, usturoi.

Ciorbă dunăreană de pește
Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 26 Octombrie 2023, 07:25

Mod de preparare: Curățați cepele de foi, le spălați şi le tăiați rondele. Spălați dovleceii, tăiați-i rondele, presărați-i cu sare, amestecați-i şi puneți-i într-o strecurătoare. Într-o crăticioară, încingeți uleiul de floarea-soarelui, puneți ceapa, căliți cinci minute, apoi adăugați morcovii. Căliți totul zece minute, apoi turnați compozițaia într-o oală în care fierb doi litri de apă. Condimentați şi lăsați la fiert 15 minute. Adăugați dovleceii, ardeiul gras tăiat julien sau cuburi, fierbeți încă zece minute, apoi adăugați peştele curăţat şi spălat (și peștele mic, și crapul – care trebuie să fie de mărime potrivită și se taie în cotlete). Când pește este aproape fiert, turnați borşul, presărați câteva cozi de pătrunjel tocate mărunt, roşiile date prin răzătoare şi fierbeți totul la foc mediu zece minute. Verificați de gust, adăugați ardeiul iute, pătrunjelul tocat şi luați de pe foc. Se serveşte fierbinte, cu mămăligă sau crutoane de pâine aromate cu usturoi.

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Reteta zilei 24 Octombrie 2023, 07:23

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie, 200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură...

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 23 Octombrie 2023, 07:23

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți

Ingrediente: 2 castraveți, 400 g iaurt bulgăresc, câțiva miezi de nucă (zdrobiți sau tăiați fin, după gust), 1 catel de...

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 22 Octombrie 2023, 07:22

Ćevapčići/ Mici sârbești

Ingrediente: 1 ½ kg carne de porc (tocată), 1 kg carne de vită macră (tocată), ½ kg carne de miel (tocată), 1 albuș de ou, 4...

Ćevapčići/ Mici sârbești
Reteta zilei 21 Octombrie 2023, 07:21

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi

Ingrediente: 300 g. aluat pentru strudel (foi subțiri de plăcintă) subțire; 300 g. zahăr, 150 g. nuci decojite, 150 g....

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi
Reteta zilei 20 Octombrie 2023, 07:20

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui

Ingrediente: 2 pui (tăiați în 8 bucăți, fiecare), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 2 linguri ulei, 2 cepe...

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui
Reteta zilei 19 Octombrie 2023, 07:19

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie

Ingrediente: 250 g brânză de oaie, 1 ceapă, 50 g untură, 4 cartofi (de mărime potrivită), 1 linguriță de ardei roșu (măcinat;...

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie
Reteta zilei 17 Octombrie 2023, 07:17

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere

Ingrediente: 3 căni de făină albă (cernută), 1 ⅛ căni de lapte călduț, ¼ cană de zahăr alb, 1 pachet de drojdie uscată...

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere
Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat
Reteta zilei 30 Iunie 2023, 22:59

Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat

Îndrăgit de cetățeanul de rând al țărilor slave, se zice că, totuși, această rețetă frustă era preferate țarului... Petru cel...

Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat