Desert cu lămâie
Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină
Articol de Simona Lazăr, 19 Mai 2024, 14:33
Mod de preparare:
Se îndepărtează coaja de la o lămâie. Se bat ouăle cu fructoza, sucul de la 3 lămâi și coaja.
Se încălzește laptele. Se lasă să se răcească timp de câteva minute. Turnați încet laptele peste amestecul anterior, bătând rapid.
Se pune din nou la foc foarte mic pentru a îngroșa amestecul, amestecând cu un tel. Se lasă să se răcească timp de 10 minute.
Se înmoaie frunzele de gelatină în apă rece timp de câteva minute. Se storc de apă și se adaugă la amestec. Se dizolvă bine cu ajutorul unui tel. Se lasă să se răcească timp de 30 de minute.
Se bate frișca și se încorporează în amestec. Se toarnă în forme rotunde, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider timp de 5-6 ore înainte de servire.