Rețeta zilei - Borș de pește
A început de aproape două săptămâni postul Crăciunului și mâine credincioșii au parte de cea de a doua dezlegare la pește, rânduită în calendar.
![Rețeta zilei - Borș de pește](https://www.antenasatelor.ro/img.php?u=https%3A%2F%2Fwww.antenasatelor.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2023%2F12%2F6%2F34477%2F1701889380eaa92b4f.jpg&w=960&h=540&c=1)
Articol de Simona Lazăr, 29 Noiembrie 2023, 21:00
Ingrediente: 500 g pește, 100 g morcov, 100 g albitură (rădăcină de pătrunjel și păstârnac), 300 g roșii, 200 ml borș, leuștean, pătrunjel, mărar, sare, 1 l apă.
Mod de preparare: Curățați peștele, spălați-l și porționați-l, adăugați sare. Tăiați rădăcinoasele rondele sau cubulețe și fierbeți-le într-un litru de apă. Când s-au înmuiat, adăugați roșiile (pe care le-ați fiert în prealabil sau le-ați prăjit (fără ulei) într-o tigaie, zdrobindu-le cu o spatulă. Aduceți la clocot, apoi adăugați borșul și bucățile de pește. Atunci când și peștele este fiert, adăugați verdeața tocată mărunt (cantitatea cea mai mare trebuie să fie de leuștean).