Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui

Ingrediente: 2 pui (tăiați în 8 bucăți, fiecare), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 2 linguri ulei, 2 cepe (mijlocii; tăiate peștișori), 2 căței mari de usturoi (tocați), 3 linguri de făină albă, 1 lingură boia dulce, 2 căni de bulion fierbinte de pui sau apă, 1 cană smântână; opțional: pătrunjel proaspăt tocat și boia dulce; adaos: fidea fiartă sau piure de cartofi.

Articol de Simona Lazăr, 20 Octombrie 2023, 07:20

Mod de preparare: Asezonați puiul cu sare și piper. Într-un vas, încălziți uleiul de arahide la foc mediu-mare. Rumeniți puiul tăiat bucăți. Scoateți cu o lingură; scurgeți puiul și țineți totul la cald. Reduceți căldura la vasul cu ulei și adăugați ceapa; gătiți, amestecând pentru a se rumeni în tigaie, până când ceapa începe să se înmoaie, timp de 6-8 minute. Adăugați usturoiul; gătiți încă 1 minut. Amestecați făina și boiaua de ardei; reduceți focul la minim. Gătiți până când boiaua de ardei își deazvoltă parfumul, timp de 3-5 minute. Adăugați bulion; gătiți, amestecând constant, până la omogenizare, 6-8 minute. Puneți din nou bucățile de pui în tigaie; fierbeți, acoperit, pentru aproximativ 30 de minute. Transferați puiul pe un platou de servire. În continuare, amestecați grăsimea din tigaie cu smântâna; lăsați pe foc până se încălzește, 3-5 minute, la foc mic (nu se lasă să fiarbă). Dacă doriți, presărați cu pătrunjel și boia de ardei, suplimentar. Serviți cu tăiței fierbinți sau cu piure de cartofi. Pentru un sos mai gros, lăsați lichidul din tigaie să mai fiarbă, după ce puiul a fost îndepărtat, dar înainte de a fi adăugată smântâna. Cu cât îl reduceți mai mult, cu atât sosul final va fi mai gros.

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Reteta zilei 10 Iunie 2024, 22:09

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre

Ingrediente: 600 g mazăre proaspătă, 400 g file de pește, 1 cățel de usturoi, 1/2 buchet pătrunjel, 2 ouă, 100 g smântână...

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Rețeta zilei: Vinete umplute
Reteta zilei 30 Mai 2024, 23:53

Rețeta zilei: Vinete umplute

Ingrediente: 1 kg de vinete mici și lungi, 3 cepe medii, tocate mărunt, 1/4 pahar de frunze de mentă tocate mărunt, 1 pahar...

Rețeta zilei: Vinete umplute
Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Reteta zilei 24 Mai 2024, 23:57

Rețeta zilei: Năut cu iaurt

Ingrediente: 2 căni de năut în conservă, 1 kilogram de iaurt (4 căni), 5 căței de usturoi zdrobiți, sare după gust, 2 linguri...

Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Desert cu lămâie
Reteta zilei 19 Mai 2024, 14:33

Desert cu lămâie

Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină

Desert cu lămâie
Tournedos în sos creol
Reteta zilei 18 Mai 2024, 14:27

Tournedos în sos creol

Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...

Tournedos în sos creol
Reteta zilei 17 Mai 2024, 14:25

Supă de năut

Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...

Supă de năut
Reteta zilei 16 Mai 2024, 14:23

Salată de broccoli și migdale

Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...

Salată de broccoli și migdale
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 30 Aprilie 2024, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști