Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui

Ingrediente: 2 pui (tăiați în 8 bucăți, fiecare), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 2 linguri ulei, 2 cepe (mijlocii; tăiate peștișori), 2 căței mari de usturoi (tocați), 3 linguri de făină albă, 1 lingură boia dulce, 2 căni de bulion fierbinte de pui sau apă, 1 cană smântână; opțional: pătrunjel proaspăt tocat și boia dulce; adaos: fidea fiartă sau piure de cartofi.

Articol de Simona Lazăr, 20 Octombrie 2023, 07:20

Mod de preparare: Asezonați puiul cu sare și piper. Într-un vas, încălziți uleiul de arahide la foc mediu-mare. Rumeniți puiul tăiat bucăți. Scoateți cu o lingură; scurgeți puiul și țineți totul la cald. Reduceți căldura la vasul cu ulei și adăugați ceapa; gătiți, amestecând pentru a se rumeni în tigaie, până când ceapa începe să se înmoaie, timp de 6-8 minute. Adăugați usturoiul; gătiți încă 1 minut. Amestecați făina și boiaua de ardei; reduceți focul la minim. Gătiți până când boiaua de ardei își deazvoltă parfumul, timp de 3-5 minute. Adăugați bulion; gătiți, amestecând constant, până la omogenizare, 6-8 minute. Puneți din nou bucățile de pui în tigaie; fierbeți, acoperit, pentru aproximativ 30 de minute. Transferați puiul pe un platou de servire. În continuare, amestecați grăsimea din tigaie cu smântâna; lăsați pe foc până se încălzește, 3-5 minute, la foc mic (nu se lasă să fiarbă). Dacă doriți, presărați cu pătrunjel și boia de ardei, suplimentar. Serviți cu tăiței fierbinți sau cu piure de cartofi. Pentru un sos mai gros, lăsați lichidul din tigaie să mai fiarbă, după ce puiul a fost îndepărtat, dar înainte de a fi adăugată smântâna. Cu cât îl reduceți mai mult, cu atât sosul final va fi mai gros.

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe
Reteta zilei 25 Octombrie 2023, 07:24

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe

Ingrediente: 1 găină (dacă se poate, crescută la curte, tăiată, curățată și porționată), 3-4 litri de apă, morcov, țelină,...

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe
Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Reteta zilei 24 Octombrie 2023, 07:23

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie, 200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură...

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 23 Octombrie 2023, 07:23

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți

Ingrediente: 2 castraveți, 400 g iaurt bulgăresc, câțiva miezi de nucă (zdrobiți sau tăiați fin, după gust), 1 catel de...

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 22 Octombrie 2023, 07:22

Ćevapčići/ Mici sârbești

Ingrediente: 1 ½ kg carne de porc (tocată), 1 kg carne de vită macră (tocată), ½ kg carne de miel (tocată), 1 albuș de ou, 4...

Ćevapčići/ Mici sârbești
Reteta zilei 21 Octombrie 2023, 07:21

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi

Ingrediente: 300 g. aluat pentru strudel (foi subțiri de plăcintă) subțire; 300 g. zahăr, 150 g. nuci decojite, 150 g....

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi
Reteta zilei 19 Octombrie 2023, 07:19

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie

Ingrediente: 250 g brânză de oaie, 1 ceapă, 50 g untură, 4 cartofi (de mărime potrivită), 1 linguriță de ardei roșu (măcinat;...

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie
Reteta zilei 17 Octombrie 2023, 07:17

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere

Ingrediente: 3 căni de făină albă (cernută), 1 ⅛ căni de lapte călduț, ¼ cană de zahăr alb, 1 pachet de drojdie uscată...

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere
Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat
Reteta zilei 30 Iunie 2023, 22:59

Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat

Îndrăgit de cetățeanul de rând al țărilor slave, se zice că, totuși, această rețetă frustă era preferate țarului... Petru cel...

Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat