Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui

Ingrediente: 2 pui (tăiați în 8 bucăți, fiecare), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 2 linguri ulei, 2 cepe (mijlocii; tăiate peștișori), 2 căței mari de usturoi (tocați), 3 linguri de făină albă, 1 lingură boia dulce, 2 căni de bulion fierbinte de pui sau apă, 1 cană smântână; opțional: pătrunjel proaspăt tocat și boia dulce; adaos: fidea fiartă sau piure de cartofi.

Articol de Simona Lazăr, 20 Octombrie 2023, 07:20

Mod de preparare: Asezonați puiul cu sare și piper. Într-un vas, încălziți uleiul de arahide la foc mediu-mare. Rumeniți puiul tăiat bucăți. Scoateți cu o lingură; scurgeți puiul și țineți totul la cald. Reduceți căldura la vasul cu ulei și adăugați ceapa; gătiți, amestecând pentru a se rumeni în tigaie, până când ceapa începe să se înmoaie, timp de 6-8 minute. Adăugați usturoiul; gătiți încă 1 minut. Amestecați făina și boiaua de ardei; reduceți focul la minim. Gătiți până când boiaua de ardei își deazvoltă parfumul, timp de 3-5 minute. Adăugați bulion; gătiți, amestecând constant, până la omogenizare, 6-8 minute. Puneți din nou bucățile de pui în tigaie; fierbeți, acoperit, pentru aproximativ 30 de minute. Transferați puiul pe un platou de servire. În continuare, amestecați grăsimea din tigaie cu smântâna; lăsați pe foc până se încălzește, 3-5 minute, la foc mic (nu se lasă să fiarbă). Dacă doriți, presărați cu pătrunjel și boia de ardei, suplimentar. Serviți cu tăiței fierbinți sau cu piure de cartofi. Pentru un sos mai gros, lăsați lichidul din tigaie să mai fiarbă, după ce puiul a fost îndepărtat, dar înainte de a fi adăugată smântâna. Cu cât îl reduceți mai mult, cu atât sosul final va fi mai gros.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion