Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi

Ingrediente: 300 g. aluat pentru strudel (foi subțiri de plăcintă) subțire; 300 g. zahăr, 150 g. nuci decojite, 150 g. stafide, 150 g. semințe de mac, 300 g. mere, 200 g. unt, 400 ml smântână, 2 ouă, scorțișoară.

Articol de Simona Lazăr, 21 Octombrie 2023, 07:21

Mod de preparare: Pregătiți o tavă de copt. Măcinați nucile și semințele de mac. Curățați și spălați stafidele și puneți-le în rom, la macerat. Topiți untul. Curățați, spălați, și radeți merele. Bateți ouăle spumă. Puneți două foi de aluat în tava de copt unsă cu unt, stropiți cu unt topit, presărați jumătate din nuca măcinată, zahăr și scorțișoară și deasupra o parte din smântână. Al doilea strat: puneți încă două foi de aluat, stropite cu unt topit, jumătate din merele rase, zahăr, scorțișoară și smântână. Al treilea strat: puneți o foaie de patiserie, unt topit, jumătate din cantitatea de stafide, zahăr și smântână. Al patrulea strat: puneți o foaie de patiserie, unt topit, jumătate din semințele de mac măcinate, zahăr, scorțișoară, smântână. Repetați secvența de straturi până la stratul final (al optulea), care conține semințe de mac măcinate, și acoperiți cu două foi de aluat. Apoi, amestecați ouăle bătute cu smântâna rămasă și turnați acest amestec peste aluat. Înțepați plăcinta în mai multe locuri cu o furculiță și coaceți aproximativ 50-60 de minute la 200ºC.

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe
Reteta zilei 25 Octombrie 2023, 07:24

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe

Ingrediente: 1 găină (dacă se poate, crescută la curte, tăiată, curățată și porționată), 3-4 litri de apă, morcov, țelină,...

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe
Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Reteta zilei 24 Octombrie 2023, 07:23

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie, 200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură...

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 23 Octombrie 2023, 07:23

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți

Ingrediente: 2 castraveți, 400 g iaurt bulgăresc, câțiva miezi de nucă (zdrobiți sau tăiați fin, după gust), 1 catel de...

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 22 Octombrie 2023, 07:22

Ćevapčići/ Mici sârbești

Ingrediente: 1 ½ kg carne de porc (tocată), 1 kg carne de vită macră (tocată), ½ kg carne de miel (tocată), 1 albuș de ou, 4...

Ćevapčići/ Mici sârbești
Reteta zilei 20 Octombrie 2023, 07:20

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui

Ingrediente: 2 pui (tăiați în 8 bucăți, fiecare), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 2 linguri ulei, 2 cepe...

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui
Reteta zilei 19 Octombrie 2023, 07:19

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie

Ingrediente: 250 g brânză de oaie, 1 ceapă, 50 g untură, 4 cartofi (de mărime potrivită), 1 linguriță de ardei roșu (măcinat;...

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie
Reteta zilei 17 Octombrie 2023, 07:17

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere

Ingrediente: 3 căni de făină albă (cernută), 1 ⅛ căni de lapte călduț, ¼ cană de zahăr alb, 1 pachet de drojdie uscată...

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere
Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat
Reteta zilei 30 Iunie 2023, 22:59

Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat

Îndrăgit de cetățeanul de rând al țărilor slave, se zice că, totuși, această rețetă frustă era preferate țarului... Petru cel...

Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat