Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi

Ingrediente: 300 g. aluat pentru strudel (foi subțiri de plăcintă) subțire; 300 g. zahăr, 150 g. nuci decojite, 150 g. stafide, 150 g. semințe de mac, 300 g. mere, 200 g. unt, 400 ml smântână, 2 ouă, scorțișoară.

Articol de Simona Lazăr, 21 Octombrie 2023, 07:21

Mod de preparare: Pregătiți o tavă de copt. Măcinați nucile și semințele de mac. Curățați și spălați stafidele și puneți-le în rom, la macerat. Topiți untul. Curățați, spălați, și radeți merele. Bateți ouăle spumă. Puneți două foi de aluat în tava de copt unsă cu unt, stropiți cu unt topit, presărați jumătate din nuca măcinată, zahăr și scorțișoară și deasupra o parte din smântână. Al doilea strat: puneți încă două foi de aluat, stropite cu unt topit, jumătate din merele rase, zahăr, scorțișoară și smântână. Al treilea strat: puneți o foaie de patiserie, unt topit, jumătate din cantitatea de stafide, zahăr și smântână. Al patrulea strat: puneți o foaie de patiserie, unt topit, jumătate din semințele de mac măcinate, zahăr, scorțișoară, smântână. Repetați secvența de straturi până la stratul final (al optulea), care conține semințe de mac măcinate, și acoperiți cu două foi de aluat. Apoi, amestecați ouăle bătute cu smântâna rămasă și turnați acest amestec peste aluat. Înțepați plăcinta în mai multe locuri cu o furculiță și coaceți aproximativ 50-60 de minute la 200ºC.

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Reteta zilei 10 Iunie 2024, 22:09

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre

Ingrediente: 600 g mazăre proaspătă, 400 g file de pește, 1 cățel de usturoi, 1/2 buchet pătrunjel, 2 ouă, 100 g smântână...

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Rețeta zilei: Vinete umplute
Reteta zilei 30 Mai 2024, 23:53

Rețeta zilei: Vinete umplute

Ingrediente: 1 kg de vinete mici și lungi, 3 cepe medii, tocate mărunt, 1/4 pahar de frunze de mentă tocate mărunt, 1 pahar...

Rețeta zilei: Vinete umplute
Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Reteta zilei 24 Mai 2024, 23:57

Rețeta zilei: Năut cu iaurt

Ingrediente: 2 căni de năut în conservă, 1 kilogram de iaurt (4 căni), 5 căței de usturoi zdrobiți, sare după gust, 2 linguri...

Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Desert cu lămâie
Reteta zilei 19 Mai 2024, 14:33

Desert cu lămâie

Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină

Desert cu lămâie
Tournedos în sos creol
Reteta zilei 18 Mai 2024, 14:27

Tournedos în sos creol

Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...

Tournedos în sos creol
Reteta zilei 17 Mai 2024, 14:25

Supă de năut

Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...

Supă de năut
Reteta zilei 16 Mai 2024, 14:23

Salată de broccoli și migdale

Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...

Salată de broccoli și migdale
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 30 Aprilie 2024, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști