Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie,  200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură mărar, 5 căței de usturoi, 3 ouă, 150 gr făină, 250 gr pesmet.

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 24 Octombrie 2023, 07:23

Mod de preparare: Mai întâi pregătiți untul aromatizat cu verdeață, care va trebui să stea la congelator o perioadă. Tocați verdețurile mărunt, pisați usturoiul, radeți puțină coajă de lămâie și le adăugați pe toate peste untul moale, ținut la temperatura camerei. Adăugați și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecați bine totul, până se omogenizează. Puneți untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dați formă de rulou și îl dați la congelator până când se întărește bine. Filetați pieptul de pui, dar nu foarte subțire, apoi presați fileurile cu podul palmei, le amestecați cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru. Le lăsați la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat. Când este bine întărit untul, îl tăiați în rondele. La capetele fileurilor din piept de pui așezați 2-3 rondele de unt aromatizat, apoi rulați fileurile. Le prindeți, eventual, cu scobitori, să strângeți bine untul în interior. Tăvăliți-le prin făină, apoi prin ouăle bătute și amestecate cu sare, piper și o lingură de făină. Dați-le din nou prin făină, iar prin compoziția de ouă, iar la final le treceți prin pesmet și le așezați în tava tapetată cu hârtie de copt. Dați-le la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior. Serviți-le alături de un piure de cartofi în care adăugați și puțin din untul aromatizat, sau cu o salată simplă de legume.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion