Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie, 200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură mărar, 5 căței de usturoi, 3 ouă, 150 gr făină, 250 gr pesmet.
Articol de Simona Lazăr, 24 Octombrie 2023, 07:23
Mod de preparare: Mai întâi pregătiți untul aromatizat cu verdeață, care va trebui să stea la congelator o perioadă. Tocați verdețurile mărunt, pisați usturoiul, radeți puțină coajă de lămâie și le adăugați pe toate peste untul moale, ținut la temperatura camerei. Adăugați și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecați bine totul, până se omogenizează. Puneți untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dați formă de rulou și îl dați la congelator până când se întărește bine. Filetați pieptul de pui, dar nu foarte subțire, apoi presați fileurile cu podul palmei, le amestecați cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru. Le lăsați la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat. Când este bine întărit untul, îl tăiați în rondele. La capetele fileurilor din piept de pui așezați 2-3 rondele de unt aromatizat, apoi rulați fileurile. Le prindeți, eventual, cu scobitori, să strângeți bine untul în interior. Tăvăliți-le prin făină, apoi prin ouăle bătute și amestecate cu sare, piper și o lingură de făină. Dați-le din nou prin făină, iar prin compoziția de ouă, iar la final le treceți prin pesmet și le așezați în tava tapetată cu hârtie de copt. Dați-le la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior. Serviți-le alături de un piure de cartofi în care adăugați și puțin din untul aromatizat, sau cu o salată simplă de legume.