Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie,  200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură mărar, 5 căței de usturoi, 3 ouă, 150 gr făină, 250 gr pesmet.

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 24 Octombrie 2023, 07:23

Mod de preparare: Mai întâi pregătiți untul aromatizat cu verdeață, care va trebui să stea la congelator o perioadă. Tocați verdețurile mărunt, pisați usturoiul, radeți puțină coajă de lămâie și le adăugați pe toate peste untul moale, ținut la temperatura camerei. Adăugați și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecați bine totul, până se omogenizează. Puneți untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dați formă de rulou și îl dați la congelator până când se întărește bine. Filetați pieptul de pui, dar nu foarte subțire, apoi presați fileurile cu podul palmei, le amestecați cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru. Le lăsați la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat. Când este bine întărit untul, îl tăiați în rondele. La capetele fileurilor din piept de pui așezați 2-3 rondele de unt aromatizat, apoi rulați fileurile. Le prindeți, eventual, cu scobitori, să strângeți bine untul în interior. Tăvăliți-le prin făină, apoi prin ouăle bătute și amestecate cu sare, piper și o lingură de făină. Dați-le din nou prin făină, iar prin compoziția de ouă, iar la final le treceți prin pesmet și le așezați în tava tapetată cu hârtie de copt. Dați-le la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior. Serviți-le alături de un piure de cartofi în care adăugați și puțin din untul aromatizat, sau cu o salată simplă de legume.

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Reteta zilei 10 Iunie 2024, 22:09

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre

Ingrediente: 600 g mazăre proaspătă, 400 g file de pește, 1 cățel de usturoi, 1/2 buchet pătrunjel, 2 ouă, 100 g smântână...

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Rețeta zilei: Vinete umplute
Reteta zilei 30 Mai 2024, 23:53

Rețeta zilei: Vinete umplute

Ingrediente: 1 kg de vinete mici și lungi, 3 cepe medii, tocate mărunt, 1/4 pahar de frunze de mentă tocate mărunt, 1 pahar...

Rețeta zilei: Vinete umplute
Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Reteta zilei 24 Mai 2024, 23:57

Rețeta zilei: Năut cu iaurt

Ingrediente: 2 căni de năut în conservă, 1 kilogram de iaurt (4 căni), 5 căței de usturoi zdrobiți, sare după gust, 2 linguri...

Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Desert cu lămâie
Reteta zilei 19 Mai 2024, 14:33

Desert cu lămâie

Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină

Desert cu lămâie
Tournedos în sos creol
Reteta zilei 18 Mai 2024, 14:27

Tournedos în sos creol

Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...

Tournedos în sos creol
Reteta zilei 17 Mai 2024, 14:25

Supă de năut

Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...

Supă de năut
Reteta zilei 16 Mai 2024, 14:23

Salată de broccoli și migdale

Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...

Salată de broccoli și migdale
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 30 Aprilie 2024, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști