Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei: Mei în stil împărătesc

Riz à l'Impératrice, un desert oarecum uitat, a fost creat pentru împărăteasa Eugénie de Montijo, soția lui Napoleon al III-lea. Am redus zahărul și am înlocuit orezul cu mei. Pentru copii, nu înmuiați fructele confiate în kirsch.

Rețeta zilei: Mei în stil împărătesc
Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 15 Iunie 2024, 22:40

Ingrediente: 150 g fructe confiate, tăiate cubulețe, 1 pahar de kirsch, 1 păstaie de vanilie, 50 cl lapte degresat, 100 g mei, 4 gălbenușuri de ou, 50 g zahăr pudră, 6 g gelatină (4 foi), 15 cl smântână

Mod de preparare:

Se înmoaie 100 g de fructe confiate în kirsch. Se lasă restul deoparte.

Se taie în două păstaia de vanilie. Se toarnă 30 cl de lapte într-o cratiță și se adaugă o jumătate de păstaie de vanilie, desfăcută și răzuită. Se încălzește și, când începe să fiarbă, se adaugă mămăliga. Se fierbe timp de 10 minute.
Se încălzește restul de lapte într-o altă cratiță cu cealaltă jumătate de păstaie de vanilie, deschisă și răzuită.
Se înmoaie gelatina într-un bol cu apă.
Se bat împreună gălbenușurile și zahărul. Se toarnă ușor laptele fierbinte. Se readuce amestecul în cratiță și se fierbe ușor crema până când se acoperă lingura. Se ia de pe foc, se adaugă gelatina, stoarsă între degete, și se amestecă bine.
Se adaugă orezul la crema bavareză. Se scot păstăile de vanilie. Se amestecă bine și se lasă la răcit.
Între timp, se bate frișca până se întărește.
Se adaugă fructele confiate la amestecul de orez/cremă bavareză. Apoi se încorporează treptat frișca.
Se toarnă într-o formă de charlotte sau kouglof și se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore.
Se decorează cu fructele confiate rămase și se servește rece.

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Reteta zilei 08 Septembrie 2024, 21:32

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate

Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță...

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 07 Septembrie 2024, 21:26

Tartă cu cartofi și șuncă

Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri

Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 06 Septembrie 2024, 21:25

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci

Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Reteta zilei 05 Septembrie 2024, 21:30

Rețeta zilei: Heringi cu muștar

Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...

Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Reteta zilei 04 Septembrie 2024, 21:23

Salată de linte cu somon afumat

Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...

Salată de linte cu somon afumat
Reteta zilei 03 Septembrie 2024, 21:21

Rețeta zilei: Salată milaneză

Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...

Rețeta zilei: Salată milaneză
Reteta zilei 02 Septembrie 2024, 21:19

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani

Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Reteta zilei 01 Septembrie 2024, 21:16

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei