Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Ingrediente: 2 căni de năut în conservă, 1 kilogram de iaurt (4 căni), 5 căței de usturoi zdrobiți, sare după gust, 2 linguri de pastă de susan, 1 lingură de pâine arabă prăjită, 3 linguri de muguri de pin prăjiți, 1/2 linguriță de chimen, 1,2 linguri de ardei iute, 1/4 cană de unt, 1/2 granadină decorticată, 1 lingură de oțet, 1 lingură de oțet.
Articol de Simona Lazăr, 24 Mai 2024, 23:57
Preparare: Se încălzește năutul. Se amestecă usturoiul zdrobit cu sarea, pasta de susan și iaurtul. Tăiați pâinea în bucăți mici și puneți-o într-un bol. Puneți năutul peste pâinea prăjită cu puțină apă, apoi adăugați iaurtul. Se ornează cu nuci de pin, unt topit, semințe de granadină acră, piper și chimen. Se servește fierbinte.