Rețeta zilei - Supă-cremă de salată
Credeai că din salată verde nu poți să faci altceva decât... salată? Ei bine, frunzele mari, verzi și cu gust ușor sălciu, ușor ierbos pot fi puse la fel de bine într-o supă, ori într-o ciorbă, după cum se va vedea și din rețeta care urmează.
Articol de Simona Lazăr, 22 Noiembrie 2023, 20:55
Ingrediente: 2 căpățâni de salată (300-400 g), 100 ml lapte dulce, 10 g făină, 1 l supă (zeamă, stock) de zarzavat (pregătită din rădăcinoase și o ceapă mică), sare (nu se va condimenta cu piper); pentru servire: crutoane.
Mod de preparare: În zeama de zarzavat puneți la fiert salata (tăiată, spălată bine, tăiată fâșii), apoi treceți totul printr-o sită. Din lapte, zeamă de zarzavat și făină preparați un fel de sos (atenție, să nu se rumenească, precum rântașul!). Adăugați în acest sos zeama de salată strecurată, puneți un praf de sare și lăsați să mai clocotească puțin. Această supă-cremă poate să fie servită cu crutoane de pâine albă.