Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Supă de praz

Trufanda pe final de primăvară, în putere toată vara și-n prima jumătate a toamnei, prazul este o legumă care are șansa de a se păstra, în pivnițe, la rece, și după căderea frigului, pe final de toamnă și toată iarna. De aceea, prazul e recomandat și în bucătăria anotimpului rece.

Rețeta zilei - Supă de praz
Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 06 Noiembrie 2023, 20:25

Ingrediente: 1 kg praz (se recomandă partea albă, iar din frunze nu se vor folosi părțile foarte groase), 200 g unt, 3 litri zeamă de carne, 200 g șvaițăr (sau altă brânză semitare, dar să nu fie afumată) dat pe răzătoare, 6-8 felii de pâine albă, 4 linguri de făină, sare și piper.

Mod de preparare: Curățați prazul și tăiați-l în felii, puneți untul într-o cratiță și adăugați feliile de praz. Lăsați până ce prazul se înmoaie (dar nu se rumenește), amestecând cu o spatulă. Într-o cană de zeamă de carne (de pasăre sau de vită ori de oase) dizolvați o lingură de făină, apoi turnați-o în cratiță și lăsați puțin să forfotească, după care adăugați restul de zeamă. Lăsați să fiarbă, la foc potrivit, 30-40 de minute. Pentru servire, puneți felii de pâine rumenite pe fundul castronului (sau al farfuriei adânci), radeți puțină brânză și turnați supa (care trebuie să fie strecurată în prealabil). Această supă se servește numai fierbinte.

Reteta zilei 08 Septembrie 2024, 21:32

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate

Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță...

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Reteta zilei 07 Septembrie 2024, 21:26

Tartă cu cartofi și șuncă

Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri

Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 06 Septembrie 2024, 21:25

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci

Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Reteta zilei 05 Septembrie 2024, 21:30

Rețeta zilei: Heringi cu muștar

Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...

Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Reteta zilei 04 Septembrie 2024, 21:23

Salată de linte cu somon afumat

Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...

Salată de linte cu somon afumat
Reteta zilei 03 Septembrie 2024, 21:21

Rețeta zilei: Salată milaneză

Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...

Rețeta zilei: Salată milaneză
Reteta zilei 02 Septembrie 2024, 21:19

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani

Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Reteta zilei 01 Septembrie 2024, 21:16

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei