Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei: Vinete umplute

Ingrediente: 1 kg de vinete mici și lungi, 3 cepe medii, tocate mărunt, 1/4 pahar de frunze de mentă tocate mărunt, 1 pahar de ulei de măsline și 1 pahar de ulei vegetal (amestecate), 1/2 pahar de orez cu bob mic, 2 cartofi de mărime medie, curățați și tăiați felii, 1 lingură. buc. sare (după gust), 1 praf de piper alb (după gust), 1 praf de 4 mirodenii, 1 praf de scorțișoară măcinată, 1/2 pahar de suc de lămâie, 1 1/2 pahar de apă, 1 buc. lingură de pastă de roșii.

Articol de Simona Lazăr, 30 Mai 2024, 23:53

Preparare: Se prepară umplutura ca o pereche de frunze de struguri în ulei. Se presează fiecare vânătă pentru a le înmuia, se vor goli mai ușor. Decojiți vinetele cu un cuțit.

Săpați-le cu culegătorul de vinete. Umpleți-le cu amestecul de legume și păstrați lichidul din amestec. Puneți jumătate de pahar de ulei și feliile de cartofi pe fundul unei cratițe, adăugați vinetele și așezați o farfurie mică deasupra vinetelor, cu partea cealaltă în sus.

Adăugați în oală restul de ulei, lichidul de umplutură, zeama de lămâie și pasta de fructul pasiunii și aduceți la fierbere la foc mediu. Acoperiți cratița, reduceți focul și lăsați să se gătească până la fierbere (1 oră). Serviți vinetele reci și ornați vasul cu bucățile de cartofi.

Reteta zilei 18 Mai 2024, 14:27

Tournedos în sos creol

Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...

Tournedos în sos creol
Reteta zilei 17 Mai 2024, 14:25

Supă de năut

Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...

Supă de năut
Reteta zilei 16 Mai 2024, 14:23

Salată de broccoli și migdale

Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...

Salată de broccoli și migdale
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 30 Aprilie 2024, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști
Reteta zilei 29 Aprilie 2024, 12:54

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3...

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști
Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 28 Aprilie 2024, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Reteta zilei 26 Aprilie 2024, 18:51

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește

Duminica Floriilor este ultima dintre (puținele) „dezlegări la pește” pe care creștinul practicant le are în acest post al...

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
Reteta zilei 01 Martie 2024, 11:26

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare

Ați dori să mâncați anghinare? Iată ce trebuie să știți despre gătitul și prepararea acestei legume cu puține calorii, bogată...

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare