Ascultă Radio Antena Satelor Live

Șnițel de legume

Din legumele adunate în cămară - pentru perioada iernii sau, după caz, pentru postul Crăciunului - puteți pregăti o rețetă deosebită de „șnițele false”, nimic altceva decât chiftele de legume, în formă de șnițele

Șnițel de legume
Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 01 Noiembrie 2023, 20:32

Ingrediente: 80 g țelină, 80 g morcov, 80 g castraveți (și/sau dovlecei), 150 g varză albă dulce, 100 g gulii, un ou, 20 g gris, 20 g făină, 40 ml lapte dulce; unt sau ulei pentru prăjit.

Mod de preparare: Rădăcinoasele (morcov, țelină) le spălați, le curățați și le dați pe răzătoarea de zarzavat, după care, într-o tigaie, le înăbușiți cu puțin unt (10 g) și puțină apă. Lăsați pe foc până scade apa. Varza și guliile le tăiați „tăiței” (sau se dau prin spiraler, pe funcția pentru tăiței de legume) și le fierbeți înăbușit în altă cratiță, împreună cu laptele, apoi amestecați bine cu zarzavatul deja înmuiat pe foc. Adăugați castraveții dați pe răzătoarea mică (se pot folosi și dovlecei, în combinație cu castraveții, sau numai dovlecei), grisul și oul. Amestecați bine cu o spatulă, iar din compoziția obținută faceți turtițe de forma și dimensiunea unui șnițel, pe care le dați prin făina rămasă și le prăjiți în tigaie, în ulei sau unt. Dacă vreți să iasă mai dietetice, puneți o foaie decopt în tavă, așezați „șnițelele” de legume și dați la cuptor pentru 20-25 minute (întoarceți-le o dată de pe o parte pe cealaltă).

Reteta zilei 19 Mai 2024, 14:33

Desert cu lămâie

Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină

Desert cu lămâie
Reteta zilei 18 Mai 2024, 14:27

Tournedos în sos creol

Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...

Tournedos în sos creol
Reteta zilei 17 Mai 2024, 14:25

Supă de năut

Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...

Supă de năut
Reteta zilei 16 Mai 2024, 14:23

Salată de broccoli și migdale

Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...

Salată de broccoli și migdale
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 30 Aprilie 2024, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști
Reteta zilei 29 Aprilie 2024, 12:54

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3...

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști
Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 28 Aprilie 2024, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Reteta zilei 26 Aprilie 2024, 18:51

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește

Duminica Floriilor este ultima dintre (puținele) „dezlegări la pește” pe care creștinul practicant le are în acest post al...

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește