Ascultă Radio Antena Satelor Live

Șnițel de legume

Din legumele adunate în cămară - pentru perioada iernii sau, după caz, pentru postul Crăciunului - puteți pregăti o rețetă deosebită de „șnițele false”, nimic altceva decât chiftele de legume, în formă de șnițele

Șnițel de legume
Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 01 Noiembrie 2023, 20:32

Ingrediente: 80 g țelină, 80 g morcov, 80 g castraveți (și/sau dovlecei), 150 g varză albă dulce, 100 g gulii, un ou, 20 g gris, 20 g făină, 40 ml lapte dulce; unt sau ulei pentru prăjit.

Mod de preparare: Rădăcinoasele (morcov, țelină) le spălați, le curățați și le dați pe răzătoarea de zarzavat, după care, într-o tigaie, le înăbușiți cu puțin unt (10 g) și puțină apă. Lăsați pe foc până scade apa. Varza și guliile le tăiați „tăiței” (sau se dau prin spiraler, pe funcția pentru tăiței de legume) și le fierbeți înăbușit în altă cratiță, împreună cu laptele, apoi amestecați bine cu zarzavatul deja înmuiat pe foc. Adăugați castraveții dați pe răzătoarea mică (se pot folosi și dovlecei, în combinație cu castraveții, sau numai dovlecei), grisul și oul. Amestecați bine cu o spatulă, iar din compoziția obținută faceți turtițe de forma și dimensiunea unui șnițel, pe care le dați prin făina rămasă și le prăjiți în tigaie, în ulei sau unt. Dacă vreți să iasă mai dietetice, puneți o foaie decopt în tavă, așezați „șnițelele” de legume și dați la cuptor pentru 20-25 minute (întoarceți-le o dată de pe o parte pe cealaltă).

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Reteta zilei 07 Ianuarie 2024, 09:16

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul

Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan...

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Reteta zilei 06 Ianuarie 2024, 08:42

Pâinea de Bobotează și tradiția ei

Boboteaza este ultimul eveniment important care încheie Sărbătorile de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului...

Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Reteta zilei 23 Decembrie 2023, 11:17

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Rețetă măcelărească, de Ignat
Reteta zilei 20 Decembrie 2023, 11:40

Rețetă măcelărească, de Ignat

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...

Rețetă măcelărească, de Ignat
Rețetă rapidă de turtă dulce
Reteta zilei 18 Decembrie 2023, 15:19

Rețetă rapidă de turtă dulce

Într-o cratiță, se amestecă 120 g de zahăr de trestie ușor, 330 ml de lapte vegetal și 80 g de miere lichidă.

Rețetă rapidă de turtă dulce
Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Reteta zilei 15 Decembrie 2023, 15:06

Tartă rustică cu mentă și ghimbir

Ingrediente: pentru aluat: 50 g polenta, 130 g făină de grâu T80, ½ linguriță de sare, 5 linguri de ulei de măsline, 55 ml...

Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Reteta zilei 14 Decembrie 2023, 15:14

Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie

Ingrediente: 6 pere, 7 cm de ghimbir proaspăt, 100 g de zahăr din trestie de zahăr, 12 felii mici de turtă dulce, 250 g de...

Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Salată de iarnă
Reteta zilei 30 Noiembrie 2023, 20:35

Salată de iarnă

V-ați întrebat vreodată cum puteți prepara o salată mai... deosebită... care să aducă cu ea savoarea inconfundabilă a iernii?...

Salată de iarnă