Ascultă Radio Antena Satelor Live

Știucă în sos de vin, cu ciuperci

Știut e că știucilor - ca tuturor peștilor, de altfel - le place apa. Să înoate în ea! Dar dacă ar fi să mă întrebați pe mine cărui „lichid” îi șade mai bine într-o rețetă cu știucă... v-aș răspunde că eu știu că vinul e alesul! Ales de bucătar, firește. Dar vorba să n-o mai lungesc și iute să vă dau și eu o rețetă: Știucă în sos de vin, cu ciuperci INGREDIENTE: o știucă, 200 gr unt, două pahare vin alb, o ceapă, 150 gr ciuperci, sare, piper, un pahar apă, 3 ouă, sos alb PREPARARE: Se curăță știuca, se spală și se taie în bucăți. Se pun într-o tigaie 200 gr unt și când s-a înfierbântat se adaugă bucățile de știucă să se rumenească la foc mic. Când sunt gata se așază într-un vas rezistent, la căldură, împreună cu ciupercile tăiate bucățele, cu cepa tăiată, cu vinul și apa. Se introduce vasul în cuptor, se fierbe compoziția și se scade bine. Se face un sos alb din unt, făină și apă rece. Se încorporează făina în unt, apoi se toarnă câte puțină supă sau apă rece, amestecând continuu. Se lasă pe foc câteva minute, se condimentează cu sare, piper și se amestecă bine cu 3 gălbenușuri crude. Se așază știuca pe un platou și se servește cu acest sos. Un text de Simona Lazăr Foto: Pixabay

Știucă în sos de vin, cu ciuperci

22 Noiembrie 2022, 07:14

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion