Ascultă Radio Antena Satelor Live

Supă-cremă de mazăre (o rețetă plină de vitamine)

Ce poate fi mai plăcut decăt să intraţi in casă, după ce aţi străbătut prin pfrig lungul drum către casă, să vă aşezaţi la masă şi să savuraţi o supă aburindă, gustoasă şi sănătoasă?

07 Decembrie 2016, 09:58

Iar dacă este şi o supă cremoasă din legume, colorată in fel şi chip, alături de păine crocantă rumenită in cuptor, cu siguranţă că nu veţi spune nu. Pot fi folosite legumele aflate in frigider, chiar şi cele conservate sau congelate. Se poate savura şi la cină, din cel puţin două motive: veţi avea timp să o măncaţi incetul cu incetul, savurănd fiecare picătură şi, nu in ultimul rănd, este uşoară, hrănitoare şi plină de vitamine.In primul rănd, pentru a avea mai puţine calorii, puteţi folosi in loc de unt ulei de măsline.

Dacă legumele incep să se prăjească prea tare şi capătă culoarea maronie, turnaţi căţiva stropi de apă caldă sau supă. Pentru mai multe fibre, adăugaţi in oală orez, fasole, mazăre, orz sau cereale integrale. Dacă folosiţi verdeaţă proaspătă, presăraţi-o in supă abia la sfărşit, ca să-şi păstreze intactă aroma. Dacă este uscată, folosiţi-o incă de la inceput, ca să aibă timp să-şi imprăştie aroma.

Supă-cremă de mazăre

Ai nevoie de: 200 g mazăre, o jumătate de ţelină, o ceapă, un morcov, 200 g cartofi, o jumătate de legătură de pătrunjel, 250 ml smăntănă (facultativ), sare, ulei de măsline, crutoane.

Se incinge uleiul de măsline intr-o oală şi se călesc ceapa, morcovul, cartofii şi ţelina tăiate cubuleţe. Se adaugă boabele de mazăre şi se acoperă cu apă. Cănd legumele s-au inmuiat, se mixează cu un blender şi se adaugă smăntănă. Se amestecă foarte bine, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se serveşte caldă, cu pătrunjel şi crutoane. Pentru un plus de aromă, se pot folosi şi felii de păine prăjită in cuptor, unse cu unt sau cu usturoi. In perioada postului, smăntăna se poate inlocui cu zeama in care au fiert legumele.

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe
Reteta zilei 25 Octombrie 2023, 07:24

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe

Ingrediente: 1 găină (dacă se poate, crescută la curte, tăiată, curățată și porționată), 3-4 litri de apă, morcov, țelină,...

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe
Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Reteta zilei 24 Octombrie 2023, 07:23

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie, 200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură...

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 23 Octombrie 2023, 07:23

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți

Ingrediente: 2 castraveți, 400 g iaurt bulgăresc, câțiva miezi de nucă (zdrobiți sau tăiați fin, după gust), 1 catel de...

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 22 Octombrie 2023, 07:22

Ćevapčići/ Mici sârbești

Ingrediente: 1 ½ kg carne de porc (tocată), 1 kg carne de vită macră (tocată), ½ kg carne de miel (tocată), 1 albuș de ou, 4...

Ćevapčići/ Mici sârbești
Reteta zilei 21 Octombrie 2023, 07:21

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi

Ingrediente: 300 g. aluat pentru strudel (foi subțiri de plăcintă) subțire; 300 g. zahăr, 150 g. nuci decojite, 150 g....

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi
Reteta zilei 20 Octombrie 2023, 07:20

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui

Ingrediente: 2 pui (tăiați în 8 bucăți, fiecare), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 2 linguri ulei, 2 cepe...

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui
Reteta zilei 19 Octombrie 2023, 07:19

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie

Ingrediente: 250 g brânză de oaie, 1 ceapă, 50 g untură, 4 cartofi (de mărime potrivită), 1 linguriță de ardei roșu (măcinat;...

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie
Reteta zilei 17 Octombrie 2023, 07:17

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere

Ingrediente: 3 căni de făină albă (cernută), 1 ⅛ căni de lapte călduț, ¼ cană de zahăr alb, 1 pachet de drojdie uscată...

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere