Ascultă Radio Antena Satelor Live

Supă-cremă de mazăre (o rețetă plină de vitamine)

Ce poate fi mai plăcut decăt să intraţi in casă, după ce aţi străbătut prin pfrig lungul drum către casă, să vă aşezaţi la masă şi să savuraţi o supă aburindă, gustoasă şi sănătoasă?

07 Decembrie 2016, 09:58

Iar dacă este şi o supă cremoasă din legume, colorată in fel şi chip, alături de păine crocantă rumenită in cuptor, cu siguranţă că nu veţi spune nu. Pot fi folosite legumele aflate in frigider, chiar şi cele conservate sau congelate. Se poate savura şi la cină, din cel puţin două motive: veţi avea timp să o măncaţi incetul cu incetul, savurănd fiecare picătură şi, nu in ultimul rănd, este uşoară, hrănitoare şi plină de vitamine.In primul rănd, pentru a avea mai puţine calorii, puteţi folosi in loc de unt ulei de măsline.

Dacă legumele incep să se prăjească prea tare şi capătă culoarea maronie, turnaţi căţiva stropi de apă caldă sau supă. Pentru mai multe fibre, adăugaţi in oală orez, fasole, mazăre, orz sau cereale integrale. Dacă folosiţi verdeaţă proaspătă, presăraţi-o in supă abia la sfărşit, ca să-şi păstreze intactă aroma. Dacă este uscată, folosiţi-o incă de la inceput, ca să aibă timp să-şi imprăştie aroma.

Supă-cremă de mazăre

Ai nevoie de: 200 g mazăre, o jumătate de ţelină, o ceapă, un morcov, 200 g cartofi, o jumătate de legătură de pătrunjel, 250 ml smăntănă (facultativ), sare, ulei de măsline, crutoane.

Se incinge uleiul de măsline intr-o oală şi se călesc ceapa, morcovul, cartofii şi ţelina tăiate cubuleţe. Se adaugă boabele de mazăre şi se acoperă cu apă. Cănd legumele s-au inmuiat, se mixează cu un blender şi se adaugă smăntănă. Se amestecă foarte bine, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se serveşte caldă, cu pătrunjel şi crutoane. Pentru un plus de aromă, se pot folosi şi felii de păine prăjită in cuptor, unse cu unt sau cu usturoi. In perioada postului, smăntăna se poate inlocui cu zeama in care au fiert legumele.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion