Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Ingrediente: 2 castraveți, 400 g iaurt bulgăresc, câțiva miezi de nucă (zdrobiți sau tăiați fin, după gust), 1 catel de usturoi, 1/2 l apă rece, ulei de floarea soarelui, mărar, tocat.
Articol de Simona Lazăr, 23 Octombrie 2023, 07:23
Mod de preparare: Curățați castravetii de coajă și tăiați-i în cubulețe mici. Amestecați iaurtul cât este încă în oală, apoi adăugați-l peste castraveți și continuați să amestecați. Turnați o jumătate de litru de apă rece (poate fi nevoie de mai multă sau mai puțină apă în funcție de consistența dorită). Zdrobiți usturoiul cu puțină sare, într-un mojar cu pistil, apoi adăugați-l în supă, împreună cu nuca mărunțită și mărar tocat fin. Asezonați cu puțin ulei de floarea soarelui. Se serveste rece, ca aperitiv.