Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tartă cu mere, lămâie și mereng

Dacă aveți în curte un măr dulce, din cele care au fructul zemos pe la Sân Petru, atunci e timpul să vă gândiți să pregătiți delicioasa tartă cu mere, lămâie și mereng!

Tartă cu mere, lămâie și mereng
Foto: pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 20 Iunie 2023, 22:46

Ingrediente: aluat obisnuit de patiserie (obtinut din 180 g faina, 180 g margarina - sau unt – sare si putina apa, lasat sa se "odihneasca' la rece cel putin o ora), 2 mere mari, rase cu tot cu coaja, coaja rasa si sucul de la o lamaie, 150 g zahar, doua oua.

Preparare: Aluatul de patiserie se intinde si se asaza intr-o tava de tarta, unsa cu unt si presarata uniform cu faina sau pesmet fin.. Aluatul se coace mai intai "in orb' - asta inseamna ca se pune in tava o hartie de copt si peste ea se pun boabe de fasole uscata, ca sa nu se umfle si sa-si pastreze forma. Dupa ce s-a copt pe jumatate, se scoate tava si se dau la o parte hartia si boabele de fasole. Intre timp, merele rase se amesteca bine cu coaja si sucul de lamaie si cu 80-90 g zahar, pana se obtine o pasta groasa. Se adauga doua galbenusuri frecate inainte cu putina sare. Se toarna umplutura in tava si se niveleaza. Albusurile se bat spuma, cu restul restul de zahar. Cand s-a intarit foarte tare, se toarna de asemenea peste umplutura de mere. Daca se doreste ca desertul sa fie servit cald, atunci tava se da la cuptor la foc moderat, pentru 25-30 de minute. Daca insa desertul va fi servit rece, se va da la cuptor la foc mic, pentru aproximativ o ora.

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Reteta zilei 10 Iunie 2024, 22:09

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre

Ingrediente: 600 g mazăre proaspătă, 400 g file de pește, 1 cățel de usturoi, 1/2 buchet pătrunjel, 2 ouă, 100 g smântână...

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Rețeta zilei: Vinete umplute
Reteta zilei 30 Mai 2024, 23:53

Rețeta zilei: Vinete umplute

Ingrediente: 1 kg de vinete mici și lungi, 3 cepe medii, tocate mărunt, 1/4 pahar de frunze de mentă tocate mărunt, 1 pahar...

Rețeta zilei: Vinete umplute
Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Reteta zilei 24 Mai 2024, 23:57

Rețeta zilei: Năut cu iaurt

Ingrediente: 2 căni de năut în conservă, 1 kilogram de iaurt (4 căni), 5 căței de usturoi zdrobiți, sare după gust, 2 linguri...

Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Desert cu lămâie
Reteta zilei 19 Mai 2024, 14:33

Desert cu lămâie

Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină

Desert cu lămâie
Tournedos în sos creol
Reteta zilei 18 Mai 2024, 14:27

Tournedos în sos creol

Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...

Tournedos în sos creol
Reteta zilei 17 Mai 2024, 14:25

Supă de năut

Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...

Supă de năut
Reteta zilei 16 Mai 2024, 14:23

Salată de broccoli și migdale

Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...

Salată de broccoli și migdale
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 30 Aprilie 2024, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști