Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tartă cu mere, lămâie și mereng

Dacă aveți în curte un măr dulce, din cele care au fructul zemos pe la Sân Petru, atunci e timpul să vă gândiți să pregătiți delicioasa tartă cu mere, lămâie și mereng!

Tartă cu mere, lămâie și mereng
Foto: pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 20 Iunie 2023, 22:46

Ingrediente: aluat obisnuit de patiserie (obtinut din 180 g faina, 180 g margarina - sau unt – sare si putina apa, lasat sa se "odihneasca' la rece cel putin o ora), 2 mere mari, rase cu tot cu coaja, coaja rasa si sucul de la o lamaie, 150 g zahar, doua oua.

Preparare: Aluatul de patiserie se intinde si se asaza intr-o tava de tarta, unsa cu unt si presarata uniform cu faina sau pesmet fin.. Aluatul se coace mai intai "in orb' - asta inseamna ca se pune in tava o hartie de copt si peste ea se pun boabe de fasole uscata, ca sa nu se umfle si sa-si pastreze forma. Dupa ce s-a copt pe jumatate, se scoate tava si se dau la o parte hartia si boabele de fasole. Intre timp, merele rase se amesteca bine cu coaja si sucul de lamaie si cu 80-90 g zahar, pana se obtine o pasta groasa. Se adauga doua galbenusuri frecate inainte cu putina sare. Se toarna umplutura in tava si se niveleaza. Albusurile se bat spuma, cu restul restul de zahar. Cand s-a intarit foarte tare, se toarna de asemenea peste umplutura de mere. Daca se doreste ca desertul sa fie servit cald, atunci tava se da la cuptor la foc moderat, pentru 25-30 de minute. Daca insa desertul va fi servit rece, se va da la cuptor la foc mic, pentru aproximativ o ora.

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Reteta zilei 07 Ianuarie 2024, 09:16

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul

Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan...

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Reteta zilei 06 Ianuarie 2024, 08:42

Pâinea de Bobotează și tradiția ei

Boboteaza este ultimul eveniment important care încheie Sărbătorile de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului...

Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Reteta zilei 23 Decembrie 2023, 11:17

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Rețetă măcelărească, de Ignat
Reteta zilei 20 Decembrie 2023, 11:40

Rețetă măcelărească, de Ignat

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...

Rețetă măcelărească, de Ignat
Rețetă rapidă de turtă dulce
Reteta zilei 18 Decembrie 2023, 15:19

Rețetă rapidă de turtă dulce

Într-o cratiță, se amestecă 120 g de zahăr de trestie ușor, 330 ml de lapte vegetal și 80 g de miere lichidă.

Rețetă rapidă de turtă dulce
Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Reteta zilei 15 Decembrie 2023, 15:06

Tartă rustică cu mentă și ghimbir

Ingrediente: pentru aluat: 50 g polenta, 130 g făină de grâu T80, ½ linguriță de sare, 5 linguri de ulei de măsline, 55 ml...

Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Reteta zilei 14 Decembrie 2023, 15:14

Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie

Ingrediente: 6 pere, 7 cm de ghimbir proaspăt, 100 g de zahăr din trestie de zahăr, 12 felii mici de turtă dulce, 250 g de...

Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Salată de iarnă
Reteta zilei 30 Noiembrie 2023, 20:35

Salată de iarnă

V-ați întrebat vreodată cum puteți prepara o salată mai... deosebită... care să aducă cu ea savoarea inconfundabilă a iernii?...

Salată de iarnă