Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche

Plăcinta cu varză murată este o variantă grozavă pentru iarnă şi are un gust excelent. Reţeta este ca a bunicii şi are parfumul copilăriei.

Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche
Foto: pixabay

21 Noiembrie 2023, 12:21

Se prepară foarte uşor şi rapid - încercaţi-o chiar astăzi şi bucuraţi-vă rudele şi prietenii cu ea. Produse necesare: 1/2 kg foi de plăcintă, 200 g de varză murată, 1 ceapă, 160 g de orez, 400 g carne tocată, ulei, chimen, piper, sare.
Mod de preparare: Primul pas al reţetei este să spălaţi orezul şi să îl puneţi la fiert. Separat, tocaţi mărunt o ceapă şi o prăjiţi puţin. Adăugaţi carnea tocată cu chimenul şi, de asemenea, prăjiţi până se sfărâmă. Se toarnă o jumătate de pahar cu apă. Se pune varza murată tocată şi se adaugă puţină apă. Cand produsele se înmoaie şi apa fierbe, adaugăm orezul fiert. Se adaugă condimentele - piper negru, chimen şi sare după gust. Rulaţi două foi de plăcintă, la un capăt puneţi umplutura şi rulaţi-o. Aranjaţi-o în tavă şi continuaţi tot aşa până se termină umplutura. Se coace la 180 de grade aproximativ 20 de minute. Apoi se acoperă cu o folie şi se coace încă 20 de minute.

RADOR

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Reteta zilei 24 Octombrie 2023, 07:23

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie, 200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură...

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 23 Octombrie 2023, 07:23

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți

Ingrediente: 2 castraveți, 400 g iaurt bulgăresc, câțiva miezi de nucă (zdrobiți sau tăiați fin, după gust), 1 catel de...

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 22 Octombrie 2023, 07:22

Ćevapčići/ Mici sârbești

Ingrediente: 1 ½ kg carne de porc (tocată), 1 kg carne de vită macră (tocată), ½ kg carne de miel (tocată), 1 albuș de ou, 4...

Ćevapčići/ Mici sârbești
Reteta zilei 21 Octombrie 2023, 07:21

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi

Ingrediente: 300 g. aluat pentru strudel (foi subțiri de plăcintă) subțire; 300 g. zahăr, 150 g. nuci decojite, 150 g....

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi
Reteta zilei 20 Octombrie 2023, 07:20

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui

Ingrediente: 2 pui (tăiați în 8 bucăți, fiecare), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 2 linguri ulei, 2 cepe...

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui
Reteta zilei 19 Octombrie 2023, 07:19

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie

Ingrediente: 250 g brânză de oaie, 1 ceapă, 50 g untură, 4 cartofi (de mărime potrivită), 1 linguriță de ardei roșu (măcinat;...

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie
Reteta zilei 17 Octombrie 2023, 07:17

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere

Ingrediente: 3 căni de făină albă (cernută), 1 ⅛ căni de lapte călduț, ¼ cană de zahăr alb, 1 pachet de drojdie uscată...

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere
Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat
Reteta zilei 30 Iunie 2023, 22:59

Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat

Îndrăgit de cetățeanul de rând al țărilor slave, se zice că, totuși, această rețetă frustă era preferate țarului... Petru cel...

Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat