Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche

Plăcinta cu varză murată este o variantă grozavă pentru iarnă şi are un gust excelent. Reţeta este ca a bunicii şi are parfumul copilăriei.

Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche
Foto: pixabay

21 Noiembrie 2023, 12:21

Se prepară foarte uşor şi rapid - încercaţi-o chiar astăzi şi bucuraţi-vă rudele şi prietenii cu ea. Produse necesare: 1/2 kg foi de plăcintă, 200 g de varză murată, 1 ceapă, 160 g de orez, 400 g carne tocată, ulei, chimen, piper, sare.
Mod de preparare: Primul pas al reţetei este să spălaţi orezul şi să îl puneţi la fiert. Separat, tocaţi mărunt o ceapă şi o prăjiţi puţin. Adăugaţi carnea tocată cu chimenul şi, de asemenea, prăjiţi până se sfărâmă. Se toarnă o jumătate de pahar cu apă. Se pune varza murată tocată şi se adaugă puţină apă. Cand produsele se înmoaie şi apa fierbe, adaugăm orezul fiert. Se adaugă condimentele - piper negru, chimen şi sare după gust. Rulaţi două foi de plăcintă, la un capăt puneţi umplutura şi rulaţi-o. Aranjaţi-o în tavă şi continuaţi tot aşa până se termină umplutura. Se coace la 180 de grade aproximativ 20 de minute. Apoi se acoperă cu o folie şi se coace încă 20 de minute.

RADOR

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion