Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche

Plăcinta cu varză murată este o variantă grozavă pentru iarnă şi are un gust excelent. Reţeta este ca a bunicii şi are parfumul copilăriei.

Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche
Foto: pixabay

21 Noiembrie 2023, 12:21

Se prepară foarte uşor şi rapid - încercaţi-o chiar astăzi şi bucuraţi-vă rudele şi prietenii cu ea. Produse necesare: 1/2 kg foi de plăcintă, 200 g de varză murată, 1 ceapă, 160 g de orez, 400 g carne tocată, ulei, chimen, piper, sare.
Mod de preparare: Primul pas al reţetei este să spălaţi orezul şi să îl puneţi la fiert. Separat, tocaţi mărunt o ceapă şi o prăjiţi puţin. Adăugaţi carnea tocată cu chimenul şi, de asemenea, prăjiţi până se sfărâmă. Se toarnă o jumătate de pahar cu apă. Se pune varza murată tocată şi se adaugă puţină apă. Cand produsele se înmoaie şi apa fierbe, adaugăm orezul fiert. Se adaugă condimentele - piper negru, chimen şi sare după gust. Rulaţi două foi de plăcintă, la un capăt puneţi umplutura şi rulaţi-o. Aranjaţi-o în tavă şi continuaţi tot aşa până se termină umplutura. Se coace la 180 de grade aproximativ 20 de minute. Apoi se acoperă cu o folie şi se coace încă 20 de minute.

RADOR

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Reteta zilei 07 Ianuarie 2024, 09:16

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul

Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan...

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Reteta zilei 06 Ianuarie 2024, 08:42

Pâinea de Bobotează și tradiția ei

Boboteaza este ultimul eveniment important care încheie Sărbătorile de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului...

Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Reteta zilei 23 Decembrie 2023, 11:17

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Rețetă măcelărească, de Ignat
Reteta zilei 20 Decembrie 2023, 11:40

Rețetă măcelărească, de Ignat

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...

Rețetă măcelărească, de Ignat
Rețetă rapidă de turtă dulce
Reteta zilei 18 Decembrie 2023, 15:19

Rețetă rapidă de turtă dulce

Într-o cratiță, se amestecă 120 g de zahăr de trestie ușor, 330 ml de lapte vegetal și 80 g de miere lichidă.

Rețetă rapidă de turtă dulce
Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Reteta zilei 15 Decembrie 2023, 15:06

Tartă rustică cu mentă și ghimbir

Ingrediente: pentru aluat: 50 g polenta, 130 g făină de grâu T80, ½ linguriță de sare, 5 linguri de ulei de măsline, 55 ml...

Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Reteta zilei 14 Decembrie 2023, 15:14

Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie

Ingrediente: 6 pere, 7 cm de ghimbir proaspăt, 100 g de zahăr din trestie de zahăr, 12 felii mici de turtă dulce, 250 g de...

Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Salată de iarnă
Reteta zilei 30 Noiembrie 2023, 20:35

Salată de iarnă

V-ați întrebat vreodată cum puteți prepara o salată mai... deosebită... care să aducă cu ea savoarea inconfundabilă a iernii?...

Salată de iarnă