-

Nutriţionistul ne avertizează că unele băuturi pot genera formarea de cheaguri de sânge

Nutriţionistul Rory Butt a avertizat că alimentele ce conţin zahăr pot genera ateroscleroza, relatează Daily Express.

Batt a menţionat că băuturile care conţin mult zahăr pot creşte riscul de ateroscleroză - pot duce la îngroşarea sau întărirea arterelor şi la formarea de cheaguri de sânge. Zahărul contribuie la creşterea nivelului de lipoproteine "‹"‹cu densitate scăzută (colesterolul rău) şi provoacă stres oxidativ sever şi inflamaţii. Inflamaţia declanşează procese precum agregarea trombocitelor, care duc la formarea de cheaguri de sânge. Agregarea trombocitară este unul dintre factorii implicaţi în formarea aterosclerozei şi poate genera obstrucţia şi formarea trombului. Pentru a reduce probabilitatea apariţiei unui cheag de sânge, expertul ne recomandă să nu bem prea multe băuturi carbogazoase, sucuri de fructe de calitate proastă (cu adaos de zahăr, fără pulpă), tincturi şi băuturi energizante.

RADOR
Foto: Pixabay

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept