Ascultă Radio Antena Satelor Live

Dieta cu paste, susținută de un bucătar cu 3 stele Michelin

Celebrii (și mult gustații) hotdogs sunt comparați cu țigări, cât despre zahăr, el ar trebui să fie evitat din alimentație. Acestea sunt sfaturile unui binecunoscut bucătar italian, cu trei stele Michelin pe umăr și al cărui restaurant, „Osteria Francescana” din Modena, este pe locul al doilea într-o listă cu cele mai bune restaurante din lume în 2015. Massimo Bottura e de părere însă că pastele dau adevărata dimensiune a unei mese sănătoase!

22 Noiembrie 2022, 16:08

Bottura și-a propus să contracareze campaniile privind dieta Paleo (după alimentația presupusă a fi a primilor oameni) și dieta fără gluten (care exclude fără drept de apel pastele!), în beneficiul unei diete mediteraneene din care pastele să nu lipsească. El propune însă un nou tip de abordare a pastelor. Ele ar putea fi preparate și din alte cereale, decât clasicul „grâu dur”. Quinoa, de exemplu.

Bottura mai spune că cheia pentru menținerea unui stil de viață sănătos este nu numai să mănânci paste, dar și să elimini cât mai mult din alimentație produsele de tip animal. Mai ales în asociere cu pastele! Grăsimea animală va fi înlocuită cu ulei de măsline, căruia îi poți alătura, fără grijă ierburi proaspete, legume și fructe de sezon. „Te îngrași dacă mănânci 200 de grame de paste carbonara, care se fac cu ouă și șuncă, după care tragi un pui de somn, pentru că stilul de viață de azi nu mai este cel de acum 100 de ani. Dac dacă mâncați o porție rezonabilă de paste cu legume și fructe, este tot ce aveți nevoie”, a spus el.

Într-o declarație pe care a făcut-o marți, 28 octombrie, ca parte a unei campanii de promovare a pastelor, în fața unor experți din universități din întreaga lume, el a spus că nu există riscuri de îngrășare dacă dimensiunea porției este corectă și sosul nu are prea multe calorii.

El a adaugat și că pastele pot fi folosite ca un vehicul pentru a încuraja oamenii să mănânce o dietă mediteraneană, în cea mai mare parte pe bază de plante, care reduce riscul de boli cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale.

Sara Baer-Sinnott, președinte al campaniei „Oldways" care susține dieta cu paste, consideră că există o mulțime de confuzii despre paste, datorită, în parte, popularității dietei Paleo, care se bazează pe tipurile de alimente presupuse a fi fost mâncate de primii oameni, bogată în proteine ​​și săracă în carbohidrați, fără gluten.

„Tot felul de produse sunt marcate a fi fără gluten, dar probabil în viitor numai apa va mai fi fără gluten", a spus ea, adăugând că eforturile de a exclude grâul din alimentație s-au bazat de cele mai multe ori pe o pseudo-știință.

Ea a adăugat eforturile de evitare a grâului, care au fost de multe ori bazate pe pseudo-stiinta.

Luni, Organizația Mondială a Sănătății a declarat anumite produse obținute din carne, cum ar fi: bacon, șuncă și cârnați, ca o cauză frecventîă a cancerului. OMS a lansat un raport care spune că sunt suficiente dovezi pentru a cataloga carnea procesată ca grup cancerigen de categoria 1, din cauza unei legături de cauzalitate cu cancerul de colon.

Adevăr sau mit? Condimentul comun despre care se spune că te poate scăpa de pofta de dulce
Diete 14 Mai 2024, 12:04

Adevăr sau mit? Condimentul comun despre care se spune că te poate scăpa de pofta de dulce

Gustările dulci și deserturile sunt la îndemână la fiecare colț de stradă, iar mulți dintre noi se luptă cu tentația de a...

Adevăr sau mit? Condimentul comun despre care se spune că te poate scăpa de pofta de dulce
Simplu, accesibil, eficient: Sucul de varză și puterea sa vindecătoare
Diete 14 Mai 2024, 11:51

Simplu, accesibil, eficient: Sucul de varză și puterea sa vindecătoare

În lumea plină de opțiuni complicate și costisitoare pentru îmbunătățirea sănătății, uneori uităm de lucrurile simple și...

Simplu, accesibil, eficient: Sucul de varză și puterea sa vindecătoare
Misterul suplimentelor alimentare. Ce riscuri se ascund în spatele popularității lor
Diete 13 Mai 2024, 12:42

Misterul suplimentelor alimentare. Ce riscuri se ascund în spatele popularității lor

În căutarea unei alimentații sănătoase și a unei stări de bine optime, mulți dintre noi se bazează pe suplimentele alimentare...

Misterul suplimentelor alimentare. Ce riscuri se ascund în spatele popularității lor
Prunele uscate, un superaliment. De ce ar trebui să le introduci în dieta zilnică
Diete 13 Mai 2024, 12:32

Prunele uscate, un superaliment. De ce ar trebui să le introduci în dieta zilnică

În timp ce unele alimente sunt promovate intens pe rafturile supermarketurilor, există unele "bijuterii" nutriționale care...

Prunele uscate, un superaliment. De ce ar trebui să le introduci în dieta zilnică
9 moduri de a pierde în greutate fără dietă
Diete 04 Mai 2024, 11:46

9 moduri de a pierde în greutate fără dietă

Pentru a slăbi, nu este întotdeauna necesar să urmezi o dietă drastică. O alimentație echilibrată combinată cu o serie de...

9 moduri de a pierde în greutate fără dietă
Ce se întâmplă cu organismul nostru când ne înfometăm
Diete 21 Februarie 2024, 12:45

Ce se întâmplă cu organismul nostru când ne înfometăm

Consumul de alimente şi apă este esenţial pentru viaţă şi pentru funcţionarea optimă a organismului uman. Corpul nostru este...

Ce se întâmplă cu organismul nostru când ne înfometăm
5 sfaturi pentru a pierde rapid 6 kilograme
Diete 19 Februarie 2024, 18:47

5 sfaturi pentru a pierde rapid 6 kilograme

Presa americană de nutriție "Eat This, Not That" (Mănâncă asta, nu aia) enumeră 13 sfaturi de specialitate pentru a slăbi...

5 sfaturi pentru a pierde rapid 6 kilograme
Regula de aur a dietei acido-bazice
Diete 17 Februarie 2024, 12:20

Regula de aur a dietei acido-bazice

Dieta acido-bazică este o modalitate reală de a face sistemul digestiv să funcționeze din nou cum trebuie și de a scăpa de...

Regula de aur a dietei acido-bazice