Ascultă Radio Antena Satelor Live

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului  

Ficatul nostru este deseori suprasolicitat, ceea ce duce la probleme digestive. Există multe modalități ușoare și eficiente de a vă detoxifica ficatul, astfel încât acesta să funcționeze la cel mai bun nivel.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului   

30 Mai 2021, 20:09

Un leac din ridiche neagră

Primul sfat de detoxifiere pentru ficat, plante. ficat hepatic sau drenant „Plantele medicinale sunt cel mai bun mod de detoxifiere a ficatului” informează Christopher Vasey, naturist și autor (Elveția). Printre acestea, ridichea neagră. Este un stimulent hepatic care acționează și asupra vezicii biliare. „Aceste canale biliare pot dubla producția de bilă”, explică Christopher Vasey. Cu toate acestea, bila conține produse reziduale ale ficatului. „Pentru a susține ficatul în activitatea sa, este recomandabil să luați cursuri de 1 sau 2 luni, în toamnă și primăvară sau imediat ce apare nevoia, cu 3 doze pe zi înainte de mese”. Găsești ridiche neagră sub formă de bulbi de suc, capsule sau tinctură mamă.

O cură de polen

Polenul este un alt aliat de detoxifiere hepatică. „Polenul conține metionină, un aminoacid, în concentrații mari (3,5g la 100g). Este un puternic detoxifiant hepatic. Îl ajută să-și elimine toxinele ”informează medicul naturist. Din nou, pentru a avea rezultate, trebuie să faceți un curs de una sau două luni. Dozajul potrivit: 2 până la 3 lingurițe complete pe zi.
Sfaturi naturiste: polenul este un supliment alimentar foarte stimulant. Poate porni unii oameni. Dacă acesta este cazul dvs., este suficientă o linguriță de polen pe zi.

Apele minerale cu sulf

„Sulful este benefic pentru ficat: stimulează producția de bilă, activează enzimele care participă la detoxifiere și neutralizează metalele grele, promovează oxigenarea acestuia și intră în compoziția aminoacizilor utili pentru ca ficatul să se curățe singur”, informează Christopher Vasey. Una dintre modalitățile simple de a furniza sulf ficatului este de a bea ape minerale cu un conținut ridicat de sulf (Hépar, Courmayeur, Contrex ..). „Vor ajuta ficatul să neutralizeze toxinele” indică medicul naturist. Pentru a beneficia de efectul lor, este necesar să beți 1,5 până la 2 litri pe zi timp de câteva luni.

O sticlă de apă fierbinte fierbinte

Pentru a oferi ficatului o detoxifiere, puteți folosi o sticlă de apă fierbinte. „Când puneți o sticlă de apă fierbinte pe ficat, aceasta acumulează căldură, dilată vasele de sânge, ceea ce la rândul său crește cantitatea de sânge din ficat, astfel încât funcționează mai greu”, spune Christopher Vasey. Cu cât conține mai mult sânge, cu atât elimină mai mult toxinele și deșeurile. „Pentru a elimina toxinele din ficat, sticla de apă fierbinte este un mijloc foarte eficient”.
Cum se utilizează detoxifierea ficatului cu o sticlă de apă fierbinte: așezați sticla de apă fierbinte pe ficat timp de 30 de minute o dată sau de două ori pe zi timp de una sau două luni.

Auto-masaj al ficatului

Vă puteți masa ficatul pentru a-l ușura și a-i stimula funcția. „Pentru aceasta, trebuie să atingeți marginea ficatului, situată în dreapta, de-a lungul coastelor și să faceți mișcări rotative pe această zonă, timp de 2 până la 3 minute în primele zile, timp de 10 minute pe zi după aceea” descrie Christopher Vasey . Aveți grijă, dacă aveți multă grăsime în abdomen, acest auto-masaj nu va fi posibil.
De asemenea, este posibil să se practice un auto-masaj al ficatului prin exerciții de flexie laterală a trunchiului. Înclină-te lateral spre stânga și apoi spre dreapta, de mai multe ori la rând. „Ficatul este alternativ comprimat (între plămâni și șold în flexie la dreapta) și decomprimat (în flexie la stânga). Se golește de sânge care conține deșeuri pentru a fi umplut cu sânge nou. Curăță ficatul un pic ca și curățarea unui burete ”, descrie Christopher Vasey. Se face o dată pe zi timp de o lună.

Un masaj al zonelor reflexe plantare ale ficatului

„Reflexoterapia plantară este foarte eficientă în curățarea ficatului”, informează Christopher Vasey. Zona care trebuie masată se află pe partea dreaptă a piciorului drept, la pliul degetului mare. Această zonă este cel mai adesea dureroasă atunci când ficatul este înghițit.
Sfatul medicului naturist: masați această zonă acoperită cu cremă cu 3 degete, 5 minute pe zi la început, apoi 10 până la 20 de minute pe zi după aceea. Faceți acest lucru în fiecare zi timp de cel puțin o lună pentru a stimula ficatul.

O dietă detoxifiantă

O dietă scurtă este eficientă în detoxifierea ficatului într-un mod accelerat. Există mai multe variante. În special, puteți urma o dietă de una până la trei zile constând în consumul doar de fructe și legume, crude sau fierte. „Ficatul se curăță singur pentru că este în repaus, nu trebuie să lucreze la digerarea grăsimilor. Prin urmare, economisește forțe pentru a elimina deșeurile acumulate. Această vindecare se poate face o dată sau de două ori pe lună.
Sfatul naturistului: idealul este să combinați această dietă detoxifiantă cu aportul unei plante hepatice (ridiche neagră, ciulin de lapte, anghinare, fumator ...).

Foto: Pixabay

Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie
Nicio masă fără salată verde
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:48

Nicio masă fără salată verde

Nicio masă fără salată verde. Acesta este sfatul zilei la Sănătos și verde. Zilele acestea vă fac poftă cu legume de sezon,...

Nicio masă fără salată verde