Ce alimente conțin fier
În ce alimente poți găsi fier? De unde poți să-l „obții” pentru sănătatea organismului tău?
			Articol de Simona Lazăr, 23 Iulie 2023, 20:03
În ce alimente poți găsi fier?
  Organele sunt cele mai bogate produse în fier (10 până la 30 mg).
  Crustaceele urmează îndeaproape (8 până la 25 mg).
  Carnea roșie conține 3 până la 5 mg (întotdeauna la 100 g).
  Carnea albă și carnea de pasăre doar 2 mg în medie.
  Pește 1 până la 2 mg.
  Și în toate acestea, este fierul hem, cel mai bine absorbit.
  Pe partea de fier non-hem, cea mai puțin bine absorbită, găsim:
  Linte și alte leguminoase (în medie 5 până la 7 mg înainte de a fi gătite, adică aproximativ jumătate după aceea).
  Pâine integrală sau cu mai multe cereale (6 până la 9 mg).
  Nuci și fructe uscate (4 până la 5 mg).
  In ceea ce priveste legumele, acesta variaza de la 2 la 3 mg, spanacul fiind cel mai bine asigurat.
  Vestea bună este ciocolata neagră: conține în medie 10 mg de fier. Cu siguranță, nu strângem 100 g pe zi, dar cu 40 g zilnic nu e rău deloc!
  Există, de asemenea, produse industriale care sunt fortificate cu fier:
  cereale pentru micul dejun, lapte (mai ales cele pentru bebelusi).









