Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum poți scăpa de mirosul de usturoi

Usturoiul este un ingredient popular în bucătărie datorită aromei și gustului sale puternice și delicioase. De asemenea, este un aliment bogat în substanțe nutritive și fitochimicale benefice pentru sănătate.

Cum poți scăpa de mirosul de usturoi

Articol de Simona Lazăr, 03 Aprilie 2023, 07:29

Printre principalele beneficii pentru sănătate ale usturoiului se numără reducerea riscului de boli cardiovasculare. Consumul de usturoi a fost asociat cu reducerea tensiunii arteriale, scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge și prevenirea formării cheagurilor de sânge, ceea ce reduce riscul de boli de inimă.

Creșterea imunității - Usturoiul conține compuși cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii care pot ajuta la combaterea infecțiilor și la stimularea sistemului imunitar.

Prevenirea cancerului - Unele studii sugerează că usturoiul poate reduce riscul de cancer, în special cancerul de stomac, de colon și de sân.

Îmbunătățirea sănătății oaselor - Consumul regulat de usturoi poate ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor prin creșterea densității osoase.

Reducerea inflamației - Usturoiul conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii în corp.

Este important să menționăm că usturoiul poate interacționa cu anumite medicamente și poate cauza reacții adverse la unii oameni, astfel încât este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma usturoi în cantități mari sau de a-l folosi în scopuri terapeutice.

Există câteva modalități simple de a reduce mirosul puternic de usturoi de pe mâini sau din gură. (PM)

Multe persoane nu pot renunţa la plăcerea de a mânca usturoi proaspăt sau diverse feluri de mâncare care îl conţin, dar nu toată lumea îi suportă mirosul, noteaza Rador.

Cu toate acestea, există o modalitate destul de bună de a neutraliza mirosul puternic. După consumul de usturoi, se recomandă utilizarea produselor care conţin compuşi fenolici, care neutralizează aroma acestei legume.

Menta - Majoritatea compuşilor fenolici se găsesc în menta proaspătă. Pentru a neutraliza mirosul de usturoi, se mestecă doar câteva frunze de plantă proaspătă. De asemenea, un ceai de mentă proaspăt băut cu înghiţituri mici are acelaşi efect.

Merele conţin compuşi fenolici, deşi mai puţini decât menta. Un măr înainte şi după cină este suficient pentru a alunga mirosul de usturoi.

Frunzele de salată verde conţin compuşi fenolici, dar în comparaţie cu menta şi merele, destul de puţini. Totuşi, mestecatul unei frunze de salată este mai bine decât nimic şi va reduce mirosul de usturoi.

Pătrunjelul şi mărarul mestecate încet şi bine timp de câteva minute neutralizează parţial mirosul.

Nucile şi migdalele conţin şi unele dintre componentele necesare pentru a neutraliza mirosul de usturoi. Un pumn de nuci sau migdale mestecate temeinic timp de câteva minute este suficient pentru a face mirosul neplăcut aproape imperceptibil.

Foto: pixabay

Propolisul calmează durerea de urechi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:40

Propolisul calmează durerea de urechi

Continuăm la Sănătos și verde traseul nostru săptămânal și descoperim cu această ocazie ce putem folosi pentru a...

Propolisul calmează durerea de urechi
Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie