
Tot mai multi agricultori romani sunt interesati de certificarea calitatii produselor obtinute. Acest fapt se datoreaza, pe...

Asociația crescătorilor de albine din România a primit mai multe sesizări privind existența unor stupine în mijlocul unor...

Greenpeace a dat publicității un studiu cu acest titlu având ca scop demonstrarea fezabilitatea agriculturii ecologice ca o...

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va primi on-line cererile de finanțare ale investitorilor în...

Să fie alb, să fie negru..? Două legume foarte cunoscute nouă îşi schimbă culoarea! Nu, nu e nimic în neregulă, chiar există!...

Pomicultorii au câteva sfaturi pentru cei care vor să se apuce de grădinărit, sau, de ce nu, pentru cei care vor sa pună...

Pregătirea terenului Toamna, după eliberarea terenului de resturi vegetale, se realizează o arătură adâncă de 28-32 cm....

In vederea protejarii pomilor din livezi, contra rozatoarelor, metoda de aparare o constituie imprejmuirea cu gard din plasa...

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Trecerea de la agricultura conventionala la cea ecologica nu se face brusc, ci prin parcurgerea unei perioade tranzitorii,...

Ferma este locul în care procesul ecologic începe şi unde iau naştere produsele ecologice proaspete, de înaltă calitate pe...

Pentru a oferi cele mai bune condiţii pentru semănat, este necesar ca procesele fizice, biologice şi chimice din sol să se...

Cultura caisului este dificilă, deoarece este o specie pretenţioasă la climă şi sol, în plus este afectat de o boala...

Principalele boli cunoscute ale caisului sunt: monilioza, făinarea, ciuruirea frunzelor, plum-poxul şi cancerul uscat, care...

Tăierile de formare ale caisului trebuie făcute pe cât posibil în perioada de vegetaţie şi au drept scop formarea scheletului...

Prezenţa lanţului montan carpatic, cu pajiştile sale, vastele întinderi de dealuri şi câmpii (bărăgane) înierbate, străbătut...

Mierea de albine este un produs alimentar complex care poate fi destul de uşor falsificat prin o mulţime de procedee si...