Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gogoșari umpluți cu vinete (rețete românești pe gustul tău)

Campania de „conservărit” e pe sfârșite. Dar... chiar dacă vinetele din piață sunt cam mărunțele, încă pot fi folosite pentru vreuna dintre rețetele românești care îți sunt pe plac. Poate chiar aceasta de gogoșari umpluți cu vinete, care face deliciul oricărui amator de gusturi neobișnuite.

11 Noiembrie 2015, 10:48

Rețeta am aflat-o și eu într-o toamnă, la Prejmer, unde avea loc un... concurs de conserve pentru iarnă... știut fiind că gospodinele de acolo sunt tare pricepute la așa ceva.

Cum se prepară delicioasa rețetă?

Ai nevoie de 30 de gogosari mari, 15 vinete mijlocii, 2 kg de rosii, o capatana de usturoi, trei sferturi de litru de ulei, 3 linguri de miere, cateva foi de dafin, sare, piper.

Gogosarii se spala si se oparesc intregi timp de un minut. Abia apoi li se taie capacul, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava. Vinetele se curata si se taie in felii rotunde, groase de 1 cm, care se prajesc in ulei si se lasa sa se scurga pe o planseta. Cand s-au racit, feliile de vinete se impaneaza cu usturoi si se umplu cu ele gogosarii. Rosiile se curata de pielita, se toaca si se calesc usor in restul de ulei. Se adauga restul ingredientelor. Gogosarii se pun in borcane, iar deasupra se pune sosul de rosii. Se sigileaza si se lasa la bain-marie pentru 30 de minute.

Trei rețete de colivă (pentru Moșii de Vară)
Reteta zilei 04 Iunie 2025, 16:14

Trei rețete de colivă (pentru Moșii de Vară)

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Trei rețete de colivă (pentru Moșii de Vară)
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 20 Aprilie 2025, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști
Reteta zilei 19 Aprilie 2025, 12:54

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3...

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști
Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)