Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gogoșari umpluți cu vinete (rețete românești pe gustul tău)

Campania de „conservărit” e pe sfârșite. Dar... chiar dacă vinetele din piață sunt cam mărunțele, încă pot fi folosite pentru vreuna dintre rețetele românești care îți sunt pe plac. Poate chiar aceasta de gogoșari umpluți cu vinete, care face deliciul oricărui amator de gusturi neobișnuite.

11 Noiembrie 2015, 10:48

Rețeta am aflat-o și eu într-o toamnă, la Prejmer, unde avea loc un... concurs de conserve pentru iarnă... știut fiind că gospodinele de acolo sunt tare pricepute la așa ceva.

Cum se prepară delicioasa rețetă?

Ai nevoie de 30 de gogosari mari, 15 vinete mijlocii, 2 kg de rosii, o capatana de usturoi, trei sferturi de litru de ulei, 3 linguri de miere, cateva foi de dafin, sare, piper.

Gogosarii se spala si se oparesc intregi timp de un minut. Abia apoi li se taie capacul, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava. Vinetele se curata si se taie in felii rotunde, groase de 1 cm, care se prajesc in ulei si se lasa sa se scurga pe o planseta. Cand s-au racit, feliile de vinete se impaneaza cu usturoi si se umplu cu ele gogosarii. Rosiile se curata de pielita, se toaca si se calesc usor in restul de ulei. Se adauga restul ingredientelor. Gogosarii se pun in borcane, iar deasupra se pune sosul de rosii. Se sigileaza si se lasa la bain-marie pentru 30 de minute.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion