Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere

Ingrediente: 3 căni de făină albă (cernută), 1 ⅛ căni de lapte călduț, ¼ cană de zahăr alb, 1 pachet de drojdie uscată activă, 6 linguri de unt (înmuiat), 1 lingură de esență de vanilie, 1 praf sare, 3 mere mari (decojite, fără miez și tăiate felii), 1 cană de zahăr pudră, ¾ cană de făină cernută, 50 g de coajă de lămâie confiată (tocată; opțional), ½ linguriță de scorțișoară măcinată, ¼ linguriță de nucșoara măcinată, 1 praf sare, ½ cană de unt.

Articol de Simona Lazăr, 17 Octombrie 2023, 07:17

Mod de preparare: Ungeți fundul și părțile laterale ale unui vas de copt sau ale a unei tăvi. Bateți 2 1/4 căni de făină, laptele, 1/4 cană zahăr, drojdie, 6 linguri de unt, esența de vanilie și 1 praf de sare, într-un castron mare cu un mixer electric la mare putere, până când aluatul este omogen (aproximativ 5 minute). Întindeți în tava de copt și presați aluatul pe părțile laterale. Așezați feliile de mere peste aluat. Amestecați într-un castron 1 cană de zahăr, 3/4 cană de făină, coajă de lămâie confiată, scorțișoară, nucșoară și 1 praf de sare. Frământați 1/2 cană de unt cu mâna sau cu un blender de patiserie, până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere și presărați peste mere. Lăsați aluatul să crească timp de 30 de minute. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Coaceți în cuptorul preîncălzit, până când prăjitura devine aurie și merele sunt fragede, aproximativ 35 de minute.

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Reteta zilei 10 Iunie 2024, 22:09

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre

Ingrediente: 600 g mazăre proaspătă, 400 g file de pește, 1 cățel de usturoi, 1/2 buchet pătrunjel, 2 ouă, 100 g smântână...

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Rețeta zilei: Vinete umplute
Reteta zilei 30 Mai 2024, 23:53

Rețeta zilei: Vinete umplute

Ingrediente: 1 kg de vinete mici și lungi, 3 cepe medii, tocate mărunt, 1/4 pahar de frunze de mentă tocate mărunt, 1 pahar...

Rețeta zilei: Vinete umplute
Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Reteta zilei 24 Mai 2024, 23:57

Rețeta zilei: Năut cu iaurt

Ingrediente: 2 căni de năut în conservă, 1 kilogram de iaurt (4 căni), 5 căței de usturoi zdrobiți, sare după gust, 2 linguri...

Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Desert cu lămâie
Reteta zilei 19 Mai 2024, 14:33

Desert cu lămâie

Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină

Desert cu lămâie
Tournedos în sos creol
Reteta zilei 18 Mai 2024, 14:27

Tournedos în sos creol

Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...

Tournedos în sos creol
Reteta zilei 17 Mai 2024, 14:25

Supă de năut

Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...

Supă de năut
Reteta zilei 16 Mai 2024, 14:23

Salată de broccoli și migdale

Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...

Salată de broccoli și migdale
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 30 Aprilie 2024, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști