Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere

Ingrediente: 3 căni de făină albă (cernută), 1 ⅛ căni de lapte călduț, ¼ cană de zahăr alb, 1 pachet de drojdie uscată activă, 6 linguri de unt (înmuiat), 1 lingură de esență de vanilie, 1 praf sare, 3 mere mari (decojite, fără miez și tăiate felii), 1 cană de zahăr pudră, ¾ cană de făină cernută, 50 g de coajă de lămâie confiată (tocată; opțional), ½ linguriță de scorțișoară măcinată, ¼ linguriță de nucșoara măcinată, 1 praf sare, ½ cană de unt.

Articol de Simona Lazăr, 17 Octombrie 2023, 07:17

Mod de preparare: Ungeți fundul și părțile laterale ale unui vas de copt sau ale a unei tăvi. Bateți 2 1/4 căni de făină, laptele, 1/4 cană zahăr, drojdie, 6 linguri de unt, esența de vanilie și 1 praf de sare, într-un castron mare cu un mixer electric la mare putere, până când aluatul este omogen (aproximativ 5 minute). Întindeți în tava de copt și presați aluatul pe părțile laterale. Așezați feliile de mere peste aluat. Amestecați într-un castron 1 cană de zahăr, 3/4 cană de făină, coajă de lămâie confiată, scorțișoară, nucșoară și 1 praf de sare. Frământați 1/2 cană de unt cu mâna sau cu un blender de patiserie, până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere și presărați peste mere. Lăsați aluatul să crească timp de 30 de minute. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Coaceți în cuptorul preîncălzit, până când prăjitura devine aurie și merele sunt fragede, aproximativ 35 de minute.

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe
Reteta zilei 25 Octombrie 2023, 07:24

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe

Ingrediente: 1 găină (dacă se poate, crescută la curte, tăiată, curățată și porționată), 3-4 litri de apă, morcov, țelină,...

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe
Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Reteta zilei 24 Octombrie 2023, 07:23

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie, 200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură...

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 23 Octombrie 2023, 07:23

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți

Ingrediente: 2 castraveți, 400 g iaurt bulgăresc, câțiva miezi de nucă (zdrobiți sau tăiați fin, după gust), 1 catel de...

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 22 Octombrie 2023, 07:22

Ćevapčići/ Mici sârbești

Ingrediente: 1 ½ kg carne de porc (tocată), 1 kg carne de vită macră (tocată), ½ kg carne de miel (tocată), 1 albuș de ou, 4...

Ćevapčići/ Mici sârbești
Reteta zilei 21 Octombrie 2023, 07:21

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi

Ingrediente: 300 g. aluat pentru strudel (foi subțiri de plăcintă) subțire; 300 g. zahăr, 150 g. nuci decojite, 150 g....

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi
Reteta zilei 20 Octombrie 2023, 07:20

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui

Ingrediente: 2 pui (tăiați în 8 bucăți, fiecare), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 2 linguri ulei, 2 cepe...

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui
Reteta zilei 19 Octombrie 2023, 07:19

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie

Ingrediente: 250 g brânză de oaie, 1 ceapă, 50 g untură, 4 cartofi (de mărime potrivită), 1 linguriță de ardei roșu (măcinat;...

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie
Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat
Reteta zilei 30 Iunie 2023, 22:59

Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat

Îndrăgit de cetățeanul de rând al țărilor slave, se zice că, totuși, această rețetă frustă era preferate țarului... Petru cel...

Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat