Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere

Ingrediente: 3 căni de făină albă (cernută), 1 ⅛ căni de lapte călduț, ¼ cană de zahăr alb, 1 pachet de drojdie uscată activă, 6 linguri de unt (înmuiat), 1 lingură de esență de vanilie, 1 praf sare, 3 mere mari (decojite, fără miez și tăiate felii), 1 cană de zahăr pudră, ¾ cană de făină cernută, 50 g de coajă de lămâie confiată (tocată; opțional), ½ linguriță de scorțișoară măcinată, ¼ linguriță de nucșoara măcinată, 1 praf sare, ½ cană de unt.

Articol de Simona Lazăr, 17 Octombrie 2023, 07:17

Mod de preparare: Ungeți fundul și părțile laterale ale unui vas de copt sau ale a unei tăvi. Bateți 2 1/4 căni de făină, laptele, 1/4 cană zahăr, drojdie, 6 linguri de unt, esența de vanilie și 1 praf de sare, într-un castron mare cu un mixer electric la mare putere, până când aluatul este omogen (aproximativ 5 minute). Întindeți în tava de copt și presați aluatul pe părțile laterale. Așezați feliile de mere peste aluat. Amestecați într-un castron 1 cană de zahăr, 3/4 cană de făină, coajă de lămâie confiată, scorțișoară, nucșoară și 1 praf de sare. Frământați 1/2 cană de unt cu mâna sau cu un blender de patiserie, până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere și presărați peste mere. Lăsați aluatul să crească timp de 30 de minute. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Coaceți în cuptorul preîncălzit, până când prăjitura devine aurie și merele sunt fragede, aproximativ 35 de minute.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion