Rețeta zilei - Friptură dietetică
Ești la dietă, dar vrei să mănânci o bucată savuroasă de friptură? Iată aici o rețetă care sigur o să îți placă.
Articol de Simona Lazăr, 16 Noiembrie 2023, 21:04
Ingrediente: 300 g carne slabă (pui sau vită), 20 g morcov, 200 g cartofi, 60 g rădăcină de țelină, 2 ardei grași (galbeni sau roșii, cei verzi daugust amar mâncării), 20 ml ulei, cimbru, sare, pătrunjel verde, coriandru verde.
Mod de preparare: Curățați carnea de pielițe, spălați-o și împănați-o cu bucăți de morcov și de cartofi. Puneți friptura într-o cratiță cu capac, adăugați-i restul legumelor (inclusiv restul de morcovi și cartofi) pe lângă ea, turnați puțină apă și lăsați să fiarbă înăbușit, cu capacul pus (se ridică din când în când, să lase loc aburului să iasă). Adăugați cimbru. Când carnea e fiartă bine, scoateți legumele și treceți-le prin sită, adăugați zeama rămasă și uleiul și puneți din nou la fiert, câteva clocote. Tăiați verdeața mărunt și adăugați-o a sfârșit în sos. La masă, aduceți carnea, cu sosul alături și cu o garnitură la alegere: paste, piure de cartofi (albi sau dulci), orez ș.a.