-

Nu, laptele „de mamă” nu te protejează împotriva Covid-19

Deși laptele matern este bun pentru bebeluș, acesta nu vă va proteja de epidemia SARS COV 2. Deoarece coronavirusul continuă să ceară multe vieți, unii oameni apelează la acest preparat natural, în încercarea de a preveni bolile.

Potrivit acestora, ar fi benefic, deoarece ar conține anticorpi împotriva COVID-19.

Întrebat despre explozia vânzărilor acestei „băuturi”, datorită unor site-uri care promovează vânzarea laptelui „de mamă” (lapte colectat de la mame care alăptează, pasteurizat și folosit la hrana bebelușilor sau, mai nou - de când cu pandemia, mai ales - ... ca medicament naturist pentru adulți), precum Only The Breast sau Happy Bellies, medicul pediatru Dr. Dyan Hes a explicat la CBSN: „Nu există dovezi că laptele matern poate vindeca COVID sau vă poate oferi anticorpi”, recomandânmd mai degrabă vaccinarea. „Până în prezent nu există date publicate cu privire la acest subiect”.

Și dacă laptele matern conține multe minerale și oligoelemente pentru a satisface nevoile copiilor, nu stimulează sistemul imunitar al adulților. Specialistul american explică că este „ultimul lucru pe lista mea. Cred că puteți lua vitamina C și zinc dacă doriți să vă stimulați sistemul imunitar, dar nu cumpărați lapte matern pentru a evita COVID-19. Nu vă va ajuta”.

Mai multe studii studiază în prezent compoziția laptelui matern. Dr. Rebecca Powell de la Școala de Medicină Icahn de la Spitalul Mount Sinai analizează anticorpii prezenți și capacitatea lor de a combate covid-19. Cu toate acestea, ea recunoaște că munca ei ar putea dura câteva luni. Ea a explicat, de asemenea, că, dacă ar putea urma un tratament potențial: anticorpii ar trebui purificați și concentrați pentru a fi eficienți și nu doar pentru a fi beți.
Până la descoperirea unui vaccin sau a unui remediu, singura modalitate de a vă proteja copilul și pe dumneavoastră de coronavirus este să respectați gesturile de barieră specifică.

Foto: Pixabay