-

Minighidul plantelor medicinale din Parcul Național Munții Rodnei

Un biolog de la Parcul Național Munții Rodnei scoate la lumină un minighid cu plante medicinale ce provin din flora sponată a ariei protejate în care își desfășoară activitatea.

„Trăistuța cu plante de leac din Parcul Național Munții Rodnei (Rezervație a Biosferei)”, este un minighid realizat în cadrul proiectului „Să învățăm de la plante” derulat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), implementat de Școala Gimnazialӑ ”Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz-Băi, sub coordonarea profesoarei Floarea Ilieșiu, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Radio Antena Satelor.

Minighidul plantelor medicinale comune din Parcul Național Munții Rodnei , cuprinde informații privind legendele unor plante medicinale și culinare din flora spontană, utilizarea terapeutică și culinară, rețete de preparare a siropurilor, tincturilor, alifiilor etc.

O parte din informațiile incluse provin din chestionarele aplicate elevilor, părinților și bunicilor din localitățile limitrofe ale Parcului Național Munții Rodnei iar promovarea utilizării cunoștințelor tradiționale de folosire a plantelor ca și leacuri, în scop culinar, religios sau chiar magic, este o inițiativă inovativă în zonă și s-a bucurat de un real interes din partea tinerilor și factorilor de interes implicați.

Acest minighid poate fi găsit pe website-ul școlii http://scoalaartemiupubliualexi.ro/ și al Parcului Național Munții Rodnei www.parcrodna.ro.

Foto: pixabay

Articole înrudite