-

Digestia: ce să mănânci în timpul colitei?

Colita este o inflamație acută sau cronică a colonului. Se manifesta prin tulburari de tranzit (diaree, constipatie), dureri abdominale, balonare si uneori febra.

Tratamentul colitei se bazează în principal pe dietă. Să vedem ce alimente reduc simptomele colitei.


Digestia: diferitele tipuri de colită
Colita poate avea mai multe origini, ele pot fi cauzate de:
o infecție virală, bacteriană, fungică sau parazită;
medicamente (antibiotice, abuz de laxative);
ischemia arterelor care alimentează colonul;
În mod similar, colita este unul dintre principalele simptome ale bolii Crohn și ale colitei ulcerative.

Digestia: ce să mănânci în caz de colită?
Anumite alimente trebuie evitate pentru a reduce simptomele colitei:

Mancare grasă ;
alimente picante sau prăjite;
alcoolul ;
cafea ;
bauturi acidulate.
Cu toate acestea, sunt recomandate alte alimente:

sunca gatita, carne slaba si peste la gratar, tofu, fructe de mare;
lapte praf, lapte de soia, unt proaspăt, brânzeturi tari;
fasole fiartă, dovlecei, cartofi, spanac și morcovi, fructe fierte;
ouă (cu excepția ouălor prăjite);
biscuiți, orez, paste, fulgi de ovăz;
Miere ;
apă minerală și vin roșu (din când în când).
Pe langa dieta, este indicat sa mancati incet si intr-un loc linistit pentru a facilita digestia.

Foto: Pixabay

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept