Ascultă Radio Antena Satelor Live

5 remedii naturale pentru prevenirea și tratarea cancerului

Știm azi că cele mai multe forme de cancer pot fi prevenite prin modificări simple, dar puternice, în ce privește dieta și stilul nostru de viață. Cu toate acestea, statistic, una din două sau trei persoane dezvoltă, pe parcursul vieții, o formă de cancer, și nu toate sunt vindecabile prin chirurgie, chimioterapie sau radioterapie. Pot fi distruse celulele canceroase și prin metode naturale?

29 Martie 2015, 06:50

La această întrebare a căutat răspunsuri Dr. Lise Alschuler, un medic oncolog naturist, ale cărei studii au arătat că stimularea funcției imunitare poate reduce inflamația celulară, echilibrând hormonii și zahărul din sânge și, în plus, îmbunătățind digestia și ajutând detoxifierea.

Dr. Alschuler este co-autor al tratatului „Ghid pentru bolnavii de Cancer: o abordare integratoare de prevenire, tratament și vindecare” și al lucrării „Ghid de supraviețuire după Cancer: cinci pași pentru a reduce riscul de recidivă”. După ce și-a revenit complet după un cancer de sân, Dr. Alschuler a devenit cunoscută pe plan internațional ca un expert în tratamentul și prevenirea cancerului. Abordarea sa este una care nu anulează neapărat celelalte tipuri de terapie (citate mai sus), dar se bazează îndeosebi pe capacitatea organismului de a lupta în mod natural cu celulele canceroase. Venind de la un oncolog, care a suferit și s-a tratat de cancer, aceste metode pot avea credibilitate, chiar dacă la prima vedere unele par... „neștiințifice”.

Iată care sunt, în abordarea sa, cele 5 strategii de bază pentru a înfrânge cancerul prin metode naturiste.

1. ATITUDINEA CONTEAZĂ!

Bernie Siegel, un pionier în domeniul medicinii, a sugerat cu tărie că drumul spre vindecare începe cu... dragostea, cu afecțiunea. După cum explica dr Siegel, „un sistem imunitar puternic poate depăși cancerul, dacă nu este interferat cu stări de depresie și atitudini negative”. Emoțiile pozitive și afectivitatea intensă duc la o mai mare auto-acceptare și la creșterea voinței de a depăși boala, condiții esențiale pentru a ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic.”

Iată de ce este importantă prezența unui psihiatru sau a unui psiholog, alături de oncolog, în efortul de tratare a bolnavilor de cancer, ca să nu trecem cu vederea puterea pe care o au sentimentele pozitive, precum iertarea, recunoștința sau auto-acceptarea.

2. FII MEREU ÎN MIȘCARE!

Este corect să spunem că majoritatea pacienților cu cancer și-ar îmbunătăți rezultatele dacă ar fi mai activi fizic. În unele cazuri, efortul prelungit, fără un plan de antrenament specific, poate duce la o creștere a inflamațiilor, iar acest lucru nu este bun. Dar, în genera, cu un program bine gândit de mișcare și efort, beneficiile sunt vizibile: respirație mai bună, o circulație sangvină mai lejeră, mobilitate, forță musculară, rezistenț, o mai bună absorbție de oxigen - toate acestea esențiale pentru mecanismul de auto-apărare a organismului și de respingere a celulelor canceroase.

3. DIETA „ANTI-CANCER”, OBLIGATORIE!

Cu toții avem celule canceroase în corpul nostru, dar un sistem imunitar sănătos ne va feri de rău. Și, sincer, nu exista nici o modalitate mai bună de a menține sistemul imunitar puternic decât printr-o dietă bogată în legume bio (care nu au fost tratate cu chimicale), fructe, ierburi și apă proaspătă (curată) de băut. Evitati alimentele procesate - cu orice preț - pentru a reduce povara toxică asupra organismului.

4. ATENȚIE LA SUPLIMENTELE ALIMENTARE!

Suplimentele alimentare pot fi introduse în dietă, în funcție de necesități, și nu numai în cazul cancerului. Dar mai ales atunci se face abuz de ele! Toată lumea are propriile nevoi specifice, bazate pe tendințele genetice și obiceiurile de viață din trecut. Dar nu există o listă de suplimente care să se potrivească pentru toți bolnavii. Și nici nu le luați la întâmplate, cu gândul că astfel veți preveni apariția unui cancer. Pentru orice supliment alimentar sub formă de prafuri și pilule, întrebați întâi un medic calificat, eventual un imunolog. Întrebați care sunt beneficiile și care sunt riscurile administrării concentrate de vitamina A, B, C, D sau de minerale precum zinc, seleniu, magneziu, enzime digestive și probiotice, pentru a stimula funcția imunitară.

5. RE-CONSTRUIȚI-VĂ NIVELUL DE ENERGIE!

Deși în genere ignorat de medicina convențională, acest concept al „corpului energetic” își are valoarea sa. Un organism sănătos începe de la un corp energetic sănătos. Restabilirea nivelului de energie optim pentru a putea lupta cu celulel canceroase se poate face prin exercițiide respiratțe profunda, tai chi, îmbunătățirea obiceiurilor de somn. Alte modalități de a întineri corpul și de a îi restabili energia includ: rezolvarea relațiilor toxice (modul de relaționare cu cei din jur este determinant, de aceea este bine ca pacienții să trăiască într-un mediu emoțional pozitiv), reducerea expunerii la poluare și ieșirea în natură, cât de des este posibil.

Criza de astm: ce să faci dacă nu ai medicamente?
Sanatos si verde 02 Mai 2024, 20:03

Criza de astm: ce să faci dacă nu ai medicamente?

Respirația dificilă din cauza unui atac de astm poate necesita spitalizare de urgență. O criză de astm fără Ventolin este o...

Criza de astm: ce să faci dacă nu ai medicamente?
Alimentața în postul Paștelui
Sanatos si verde 25 Aprilie 2024, 12:40

Alimentața în postul Paștelui

Persoanele care țin postul Paștelui fac acest lucru din motive spirituale, însă ar trebui avută în vedere și starea de...

Alimentața în postul Paștelui
Importanța alimentației echilibrate în îmbunătățirea sănătății mentale
Sanatos si verde 24 Aprilie 2024, 16:23

Importanța alimentației echilibrate în îmbunătățirea sănătății mentale

Studii recente demonstrează că legătura dintre alimentație și sănătatea creierului este mai puternică decât s-a crezut anterior.

Importanța alimentației echilibrate în îmbunătățirea sănătății mentale
Cum recunoști o criză de epilepsie?
Sanatos si verde 23 Aprilie 2024, 10:51

Cum recunoști o criză de epilepsie?

Știați că epilepsia este a doua cea mai frecventă cauză de consult la un neurolog, imediat după migrenă?

Cum recunoști o criză de epilepsie?
Păpădia, planta miracol pentru sănătate
Sanatos si verde 19 Aprilie 2024, 17:17

Păpădia, planta miracol pentru sănătate

Aprilie este o luna a plantelor ce pot veni în spijinul sănătății oamenilor. Păpădia, ciuboțica cucului, brusturele, urzică...

Păpădia, planta miracol pentru sănătate
Afinul și virtuțile lui
Sanatos si verde 19 Aprilie 2024, 10:22

Afinul și virtuțile lui

O boabă dulce și gustoasă, afinul (vaccinium myrtillus) este folosit ca plantă medicinală pentru tratarea diareei și a...

Afinul și virtuțile lui
Primula de seară, o plantă al cărei ulei esențial are virtuți nebănuite
Sanatos si verde 18 Aprilie 2024, 10:17

Primula de seară, o plantă al cărei ulei esențial are virtuți nebănuite

Bogat în acizi grași, uleiul de primulă comună de seară (Oenothera biennis) este folosit în mod tradițional pentru a...

Primula de seară, o plantă al cărei ulei esențial are virtuți nebănuite
Konjac: un tubercul din Japonia care ajută la slăbit
Sanatos si verde 17 Aprilie 2024, 10:12

Konjac: un tubercul din Japonia care ajută la slăbit

Konjac este o plantă ai cărei tuberculi conțin glucomanan, o fibră care are ca efect reducerea poftei de mâncare în timpul...

Konjac: un tubercul din Japonia care ajută la slăbit